Új halfeldolgozó létesítmények kialakítására, valamint már meglévő üzemek korszerűsítésére, bővítésre és felújítására lehet pályázni február 13-tól egy hónapon át – derül ki a MAHOP-5.3.3-2016 kódszámú pályázati felhívásból. Őstermelők, természetes személyek és családi gazdálkodók is nyújthatnak be támogatási kérelmet.

Többek között annak a családi gazdálkodónak vagy mikro-kis és középvállalkozónak érdemes pályázni az ötven százalékos támogatásra, aki legalább 15 millió forintot szeretne elnyerni.

hal

Korszerű halfeldolgozóra lehet pályázni — fotó: Shutterstock

A feldolgozásra irányuló beruházásokat akkor lehet sikerrel megcélozni, amennyiben a pályázó megfelelő szakmai ismeretekkel rendelkezik, ugyanakkor halfeldolgozással foglalkozott a támogatási kérelem benyújtását megelőző egy naptári évben. Ám akkor is van esély mindezek elnyerésére, ha az igényelt támogatásnak köszönhetően fog valaki halfeldolgozással foglalkozni.

A felhívás célja az energia-megtakarítással járó halfeldolgozási eljárások támogatása, valamint a munkabiztonság és az egészségügyi körülmények javítása. Ugyancsak jó cél, ha a pályázó a konyhakész, szálkamentes, nagy hozzáadott értékű feldolgozott haltermékeket szeretne előállítani a jövőben – derül ki felhívásból.