A száraz, forró időjárás kedvez a tüzek terjedésének. Újkígyós külterületén a száraz fű és az aljnövényzet égett szerdán délután, ma kora reggel pedig Mezőkovácsháza közelében, egy tanyán körbálák gyulladtak meg. Százötven körbála égett és veszélyeztette a környezetében tárolt több ezer bálát, valamint a haszonállatokat. Mindkét tüzet a hivatásos tűzoltók  eloltották és a területet átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Tehergépkocsi és traktor ütközött össze – Fotó: police.hu

Több baleset is történt az utakon. Orosháza külterületén 10 óra 30 perc körül egy tehergépkocsi és egy traktor ütközött össze. A baleset következtében az autó az árokba sodródott, majd az oldalára borult. Egy ember könnyebben megsérült, őt a mentőszolgálat további kivizsgálásra kórházba szállította. A műszaki mentés idejént a teljes útszakaszon útzár volt, később félpályán megindulhatott a forgalom. A traktor elszállításáról a tulajdonos intézkedett.

Szabadkígyóson pedig egy lovas fogattal közlekedő férfi elvesztette az uralmát az állatok fölött, az állatok elhagyták az utat, ahol a fogat fának ütközött. A balesetben a férfi, aki jogosítvánnyal és hajtási engedéllyel sem rendelkezett, súlyosan megsérült.