Mara petesejtjeiért 90 millió forintnak megfelelő dollárt is fizetnének, érthető tehát, hogy Brazília szupertehenének mozgását biztonsági kamerák is figyelik.

Még soha nem fizettek annyit egy tehénért egy aukción, mint amennyit Viatina-19 FIV Mara Movéis-ért. A „szupertehén" 4,2 millió dollárért – kicsivel több mint 1,5 milliárd forintért – kelt el, amivel világrekordot állított fel. Marát 2023. július 1-jén adták el; a tenyésztők most elárultak néhány részletet az állatról.

Mara 1100 kilogrammot nyom, ami kb. a duplája egy átlagos felnőtt tehén súlyának, és háromszor annyiért kelt el, mint az előző rekorder. Az állatot nagy becsben tartják Brazíliában; az ország marhahúsiparának szimbóluma lett.

Az állattenyésztők a büszkeségeiket elit szarvasmarha-aukción mutatják be; a bajnokoknak rendszerint több tulajdonosa van, akik befektetésként is tekintenek a legjobb tehenekre. Azt állatok spermájából vagy petesejtjeiből embriókat hoznak létre, hogy megalkossák a következő szupertehenet.


Mara is évekig tartó aprólékos tenyésztés eredménye.

Nem vágunk le elit szarvasmarhát. Tenyésztjük őket. Végül az egész világot tápláljuk majd! – mondta Mara egyik tulajdonosa, hozzátéve, hogy a tenyésztők 250 000 dollárt (kb. 90 millió forintot) is hajlandók fizetni a Viatina-19 petesejteiért.

Ő áll a legközelebb a tökéletességhez! – mondta Lorrany Martins állatorvos.

Marának külön testőre van, mozgását pedig biztonsági kamerák figyelik.

Képek megtekinthetők a "szupertehénről" itt.

Forrás: 24.hu

Indexkép: Instagram-bejegyzés