A Miniszterelnökség a forrásátcsoportosítás lehetőségével élve, elsősorban megújuló energia felhasználásával történő, energiahatékonyság javítását szolgáló új, 35 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a Vidékfejlesztési programban, a felhívásra 2018. február 19-től nyújthatók be a támogatási kérelmek.

A Mezőgazdasági és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása című pályázatra mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások nyújthatják be kérelmüket, a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon.

Az első értékelési szakasz 2018. március 19-ig tart.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 35,00 milliárd forint.

A támogatott projektek várható száma: 700 db

Támogatható tevékenységek:
1. célterület: Az energiafelhasználás csökkentése, és az erőforrás-hatékonyság javítása kertészeti üzemekben és állattartó gazdaságokban
2. célterület: Az energiafelhasználás csökkentése, és az erőforrás-hatékonyság javítása élelmiszeripari- és borászati üzemekben

energia

A pályázat 35 milliárd forint keretösszegű – fotó: Shutterstock

Az innovatív és környezetbarát, az energiahatékonyság javítását elsősorban megújuló energia felhasználásával szolgáló fejlesztések megvalósítására egyéni projektnél maximum 500 millió forint, kollektív projektnél pedig legfeljebb 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető.

A pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu oldalon tájékozódjanak.