Bemutattuk az NZ Aggressive 500-1000 magágykészítő kombinátor család tagjait, melyek 5-10 méter munkaszélesség-tartományban rendelhetők. Az első sorban lévő CrossBoard hidraulikus simítót az 5 vagy 6 sorban és 7,5 cm osztásban lévő kapák követik. A nagy napi teljesítmény, az állandó precíz munkamélység, valamint a kora tavaszi munkakezdés lehetősége csak néhány az NZ nyújtotta előnyök közül.

gép

Väderstad NZ Aggressive eszköz munka közben – fotó: Väderstad Kft.

A Väderstad tárcsái kiváló minőségű, V-55 svédacélból készülnek, a Väderstad saját tulajdonú üzemében (Svensk Presshärdening), amely a gyárhoz közel található. A Väderstad élettartam-garancia minden 2018-as munkagépmodellhez gyártott eredeti tárcsához jár.

gép

A garancia minden 2018-as munkagépmodellhez gyártott eredeti tárcsához jár – fotó: Väderstad Kft.

A tavalyi évben nagy hullámzásokat élt meg a használt traktorok piaca itthon. A carinfo.hu diagramján jól megfigyelhető az a tendencia, hogy döntően a holt szezonban, az év első három és az utolsó hónapjában erős a használt traktorok adásvétele itthon. Meglepőnek egyáltalán nem mondható a jelenség, hiszen ilyenkor nincsenek üzemben a traktorok a gazdaságokban, és a beruházási kedv is általában ezekben a hónapokban, főleg a szezont megelőző első három hónapban szokott erős lenni.

gép

Az MTZ még az élen a használt erőgépek piacán – fotó: Agroinform.hu

Az RWA Magyarország Kft. a magyar mezőgazdaság kis, közepes és nagy üzemmérettel rendelkező termelőit, illetve vállalkozásait szolgálja ki az agráriumhoz kapcsolódó termékekkel, illetve széles körű kapcsolati tőkével rendelkező terménykereskedőként segíti a gazdálkodókat a piacra jutásban és a nyereséges gazdálkodásban.

Egyre többen és egyre többet beszélnek a helyspecifikus növénytermesztésről, de az igazi áttörés a gyakorlatban még nem következett be. Mindenképpen szemléletváltás kell hozzá, és rengeteg adat. Így foglalhatók össze Mesterházi Péter Ákos címzetes egyetemi docens, az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoport vezetőjének precíziós gazdálkodással kapcsolatos tapasztalatai. Az interjúban elmondta azt is, mivel készül az idei PREGA Konferenciára.

kép

„Az eszköz ott van a kezünkben, hogy a növényi állományunk a helyi viszonyokhoz jobban tudjon alkalmazkodni, és ezáltal a hatékonyságunkat is növelni lehet.” – fotó: Agroinform.hu

A CHH Műszaki KFT mezőgazdasági és élelmiszeripari gépforgalmazó a dán Cimbria vállalatcsoport közvetlen hazai képviselete. A 2018-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon a CHH legnépszerűbb eszközeit és legkeresettebb technológiáit mutatta be. A standján a gabonafeldolgozás és -tisztítás innovatív megoldásaival ismerkedhettek meg a látogatók.

Idén is kiállítási díjakkal gazdagodott a Fliegl az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n – a magyar gyártású pótkocsikra temérdek gazdálkodó volt kíváncsi! Hazai termékfejlesztési különdíjat nyert el Logisztika kategóriában a Fliegl DPW 210 bálaszállító pótkocsi.

gép

Fliegl DPW 210 bálaszállító pótkocsi – fotó: Gyári felvétel

Hogyan lehet évről évre új külsővel és friss tartalommal egy ekkora rendezvényt lebonyolítani, mint az AgrárgépShow az AXIÁL-pavilonban? Erre és sok más kérdésre is megkaptuk a választ Umenhoffer Péter marketingigazgatótól a 2018-as kiállítás forgatagában.

gép

Kilátás egy Fendt fülkéjéből az AgrárgépShow AXIÁL-standján – fotó: AXIÁL Kft.

A 36. AGROmashEXPO és 8. AgrárgépShow kiállításon ünnepélyes keretek között átadták „Az év magyar mezőgépe 2018” díjat, melyet a CLAAS Magyarországon tervezett, kifejlesztett és gyártott CLAAS CORIO adaptere nyert el.

gép

Az év magyar mezőgépe – fotó: Axiál Kft.

Minden idők legsikeresebb AGROmashEXPO-ját teljesítette az MG Agrocenter s.r.o. Szinte mindent megvásároltak a magyar gazdák az MG Agrocenter s.r.o. standján a 2018-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. Minek köszönhető a Maschio Gaspardo gépek sikere? Az eredményekről Berbekár Tamást, a Maschio Gaspardo gyár Magyarországért felelős vezetőjét kérdeztük.

gép

Gaspardo NINA vetőgép munka közben – fotó: Gyártói felvétel

Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow Nemzetközi termékfejlesztés pályázatának Gépesítés kategóriájában a szakmai zsűri különdíjjal ismerte el a PoliSPEC NIR analizátor berendezést. Az etetőkocsikon alkalmazott PoliSPEC NIR berendezés garantálja a kevert takarmány homogenitását és az adagok emészthetőségét, emelve a termelést, a tej minőségét és az állatok egészségét.

gép

Ez a nélkülözhetetlen berendezés lehetővé teszi a reális időben történő beavatkozást a termelési folyamatokba – fotó: polispec.com