logóA Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. legfontosabb feladatai között szerepel a történelmi lótenyésztés, a génmegőrzés folyamatossága, a műemlékegyüttes fenntartása, valamint a hagyományok ápolása. Emellett a cég stratégiai és üzleti tervében kiemelt helyen szerepel a Bábolnai Gazdanapok sikeres és eredményes megrendezése.

Ez a kiállítás 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a kiállítók és a látogatók előtt. Az elmúlt évi kihagyás után idén rendhagyó időpontban, augusztus 31-szeptember 3. között várja az érdeklődőket hazánk egyik legrégebbi agrárkiállítása.

Bábolna

A kiállítók száma és a lefoglalt négyzetméterek is bizonyítják, hogy Bábolna az évek során nem veszített népszerűségéből. A kiállítók elégedettségét jelzi a visszatérő, törzskiállítók magas aránya, továbbá nőtt az általuk lefoglalt átlagos területnagyság is. Mindamellett új részvevők is bizalmat szavaztak a rendezvénynek: 2014-ben a kiállítók 15 százaléka volt új partner, de már az idén is vannak megtisztelő “első résztvevők”.

A rendező Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. mindent megtesz azért, hogy a szakemberek szívesen jöjjenek Bábolnára. A széles termék- és technológiai kínálat mellett szakmai programokon is részt vehetnek az érdeklődők. Az idei esztendőben, csakúgy mint az elmúlt elmúlt harminc év során, Bábolna átfogó képet ad a legkorszerűbb gépkínálatról, vetőmag-, műtrágya- és növényvédőszer-választékról. Évek óta bemutatkoznak a kiállításon a finanszírozással foglalkozó bankok, a pályázatfigyelő és -író cégek, csakúgy, mint a jövő agrárgenerációját oktató egyetemek.

Bábolna

A kiállítás tematikájában elsődleges szerepet kap az erő-és munkagépek bemutatása. Itt megtalálható a technika és technológia csúcsa, de az egyszerűbb gépek és gépkapcsolások is megtekinthetők ezen a szakkiállításon.A szervezők 2014-ben bevezették a látogatók szakmai előregisztrációját, mellyel tovább erősítik a szakmaiságot.

A Ménesbirtok lovaséletben vállalt meghatározó szerepe miatt a rendezők elengedhetetlennek tartják a lovak és a lovassportok megjelenését. Az idei kiállítás alatt rendezik az Országos Díjugrató Bajnokságot, melyen a magyar díjugrató sport legjobbjai versenyeznek egymással. A nagyközönség a kiállítás meglátogatása mellett így bepillanthat a legnépszerűbb szakág, a díjugratás világába. Az elmúlt években nagy érdeklődés kísérte a lovasbemutatók mellett a Szapáry-kastély idegenvezetéssel egybekötött látogatását, mely igazi kuriózum a Bábolnára érkező látogatók számára.

lovasbemutató

Az elmúlt három évtizedben Bábolna bizonyította, hogy az 1977-ben első ízben tartott rendezvénnyel hagyományt teremtett. Ezt sikerült az évek során addig fejleszteni, hogy ma már különösen meghatározó szerepet tölt be a hazai agrárium életében. A bábolnai kiállítás az agrárium ünnepe, ahol az üzletkötéseket kötetlen beszélgetések és szakmai eszmecserék kísérik. A színes programok pedig gondoskodnak arról, hogy ne csak hasznosan, de kellemesen is teljen a vásárlátogatás.

Találkozzunk a 30., jubileumi kiállításon!
Bábolna2016. augusztus 31. - szeptember 3. | www.babolnaigazdanapok.hu