A konferencia célja a hazai agrár-felsőoktatás helyzetének, jövőbeni lehetőségeinek áttekintése, az agrárképzés korszerűsítése és hatékonyabbá tétele. Szó esik az agrár-felsőoktatás globális trendjeiről, az átalakuló hazai agrár-felsőoktatási intézménystruktúráról, nemzetközi lehetőségekről, piaci kihívásokról, a hazai mezőgazdaság K+F+I tevékenységének fejlesztési irányairól is.

Kiemelt szerepet kap a képzési struktúra és tartalom fejlesztésének lehetőségei, de vitatéma lesz a felnőtt- és szakképzés szerepe is az agrárképzések tekintetében. Mint ismert, az agrárdigitalizáció a következő évtized legnagyobb lehetőségét jelentheti az ágazatnak, amely a mezőgazdasági termelés hatékonyságát, jövedelmezőségét és versenyképességét is emelni, de a környezetterhelést és a termelési kockázatokat pedig csökkentheti.

Kulcskérdés, hogy hogyan és mennyire tudjuk vonzóvá tenni a mezőgazdasági és az élelmiszeripari pályát, hogy milyen karrierlehetőségek várnak egy frissen végzett agrármérnökre, illetve, hogy mik az agrárium munkaerőpiaci elvárásai. A doktoranduszok a felsőoktatási képzési struktúra legmagasabb szintjén pallérozódó hallgatói, akik a jövő utánpótlás-bázisát jelentik, akik a jövő oktatói, kutatói lesznek. A konferencián a doktoranduszok, fiatal oktatók-kutatók helyzetéről, lehetőségeit is feltárják.

A konferencia végén kerül megrendezésre a "Kutatás-fejlesztés – innováció az agrárium szolgálatában" c. könyv bemutatója is.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehet 2021. március 23. 12:00-ig.

A konferencia facebook eseménye itt érhető el.