Időpont: 2018. május 25.
Helyszín: Benczúr Hotel és Konferencia Központ (1068 Budapest, Benczúr utca 35., Budapest terem. GPS: 47.51146342580724, 19.076310396194458)

A mezőgazdaság az európai földterületek jelentős részét érinti. A gazdálkodás évszázadokon keresztül hozzájárult a tájak és élőhelyek gazdag változatosságának létrehozásához és fenntartásához. A mezőgazdasági tevékenységek azonban ártalmas környezeti hatással is járhatnak, talajromlás, a talaj-, a víz- és a környezetszennyezés, az élőhelyek felaprózódása és a vadvilág eltűnése. Ebből kifolyólag az agrár-termelés nem szorítkozhat csupán az élelmiszer- és ipari alapanyagok termelésére, ezzel egyenrangú feladata, hogy megőrizze az adott táj eredeti jellegét.

kép

fotó: Shutterstock

Kísérleti eredmények tanúsítják, hogy az élelmiszer- és takarmánynövényeink ásványi anyag tartalma, a C- és a B12-vitamin, a kalcium-, a vas- és fehérjetartalom az intenzív agrártermelés pár évtizede alatt szignifikánsan csökkent. A tudományos eredményeket a mezőgazdaságban is hasznosítani kell, viszont nem árt figyelembe venni, hogy az élő anyag sajátos jellegénél fogva másként viselkedik, mint például az érc. Márpedig a termőföld is egyfajta élő anyagok, emiatt különleges bánásmódra tart igényt.

Mi is valljuk, hogy a föld, víz, levegő immár veszedelmes méreteket öltő állapot romlását meg kell állítani, az összes rendelkezésre álló tudományos eredmény felhasználásával. Úgy gondoljuk, hogy a gazdálkodással összefüggésben a változtatás alapja a mérés, az ismeret átadás és ezzel a gazdálkodás jó, fenntartható irányba állítása, vagyis tanúsítása.

A konferencia programját ide kattintva tudja megtekinteni!

A regisztrációt ezen a linken lehet megtenni!