A GI-GA Farm Kft. szakembereivel Olaszországban, a 35 000 négyzetméternyi alapterületű Dominoni gyárban jártunk, ahol a családi vállalkozás vezetői, tulajdonosai láttak bennünket vendégül.

Gál István, a GI-GA Farm Kft. ügyvezetője bemutatta a gyár jelenlévő tulajdonosát Mr. Dominoni-t, az ő jobbkezét, aki szintén cégvezető, és az exportmenedzsert, majd tolmácsolta nekünk mindazt, amit a legújabb termékeikről elmondtak.

Az első adapter újdonság, amit megnéztünk egy Dominoni TOP FLEX flexibilis asztal volt, amit többféle méretben gyártanak (6 - 7,5 - 9 m). Szója, borsó betakarítására alkalmas, 20 centimétert (+/- 10 cm) tud mozogni a teljes szélességében, de beállítható merev asztalnak is a talaj állapotának megfelelően. A vágókések kompletten a hajtóművel együtt a Schumacher-től származnak. Az adapter így 10 km/órás sebességre képes. Egyszerűség és hosszú élettartam jellemzi. A talajkövetést az adott kombájn márkának megfelelően a saját gyári szenzorokkal szerelik fel. Három év teljes körű garancia jár hozzá.

A következő eszköz, amit láttunk a Dominoni Top Drap volt, ami mindenféle gabona termény betakarítására alkalmas adapter. A két oldala teljesen flexibilis hasonlóan a TOP Flex rendszeréhez, a hevederek sebessége állítható. Rendelhető belőle 7.4 - 9.4 - 10.5 méteres kivitel is, és szintén bármelyik kombájn típusra adaptálható. Beszerzésével sokat lehet takarékoskodni, mert nem kell 2-3 különböző adaptert megvásárolni, elegendő csak ezt az egyet. Elfekvő kultúrában is sikerrel alkalmazható. A flexibilis elemeket újra lehet kalibrálni.

Az adapter ára nagyon kedvező, nagyon egyszerű a használata és a karbantartása. Ajánlott akár bérmunkát végző szolgáltatóknak is – hatékony és gyors megoldást biztosít számukra.

A gyárba is benéztünk, ahol egy évben 700-800 darab adapter készül.

További információkat a Dominoni adapterekről és a GI-GA Farm Kft. tevékenységéről az alábbi elérhetőségeken találhatsz:

GI-GA Farm Kft.

  • Székhely: 2884 Bakonyszombathely, Baross G. u. 11.
    GPS: N47.4760031' E17.9559415'
  • Telefonszám:
    +36 20 824 4887
    +36 70 940 4233
  • E-mail: info@gigafarm.hu

giga farm