A Multiva komoly arculatváltáson esett át, melynek következtében a zöld-sárga színkombinációt felváltotta a szürke-sárga párosítás. A videóban is látható a szürke szín különleges sötét árnyalata, ami kissé feketébe hajlik, de így alkot tökéletes párost az élénksárgával, és mutatja a robusztus gépek erejét és tudását még álló helyzetben is.

Aki a hannoveri Agritechnica kiállításon belépett a finn gyártó standjára, azt valószínűleg átjárta a statikus dinamizmus érzése, mert a gépek ugyan álltak, de a modern formavilág és a megújult külső szinte kézzelfogható lendülettel ruházta fel a berendezéseket.

A videóban minden gépről hallhatsz részletes tájékoztatást – videó: Agroinform.hu

A Multiva standján látható volt a megújult Multiva Forte FX 300-as direktvetőgép, ami a hidraulikusan állítható, akár 250 kg-os csoroszlyanyomással a no till gépek táborát erősíti, hiszen az eredményes vetéshez nem szükséges elé semmilyen művelőelem. A mulcsvetésben gondolkodó gazdáknak a gyártó természetesen kínál dupla tárcsasort és simító rendszert is. A csoroszlyarendszer gondozásmentes, a munkamélység pedig csoroszlyánként állítható, valamint a vetőmag és a műtrágya egyazon csoroszlyán keresztül, ugyanabba a sorba, de különböző mélységbe kerül.

Helyet kapott a kiállításon a Forte kistestvére, a Cerex 300-as is, ami megörökölte a Forte legfőbb tulajdonságait, viszont egy egyszerűsített csoroszlyarendszerrel szerelt, így elérhető alternatívát képvisel a hagyományos illetve a mulcsvetés hívei számára.

Vetőgépek a tekintetek középpontjában – fotó: Agroinform.hu

Az egyik legnagyobb érdeklődést a Forte FX6000 pneumatikus vetőgép kapta, hiszen méretei miatt is kitűnt a stand gépei közül. A berendezés alkalmas hagyományos és direkt vetésre is, hiszen a csoroszlyanyomás ennél a típusnál is 50-250 kg között állítható, illetve fontos kiemelni a 8000 literes tartályt, amelynek segítségével kiváló területteljesítmény érhető el.

Robusztus eszköz, rengeteg munkafeladatra – fotó: Agroinform.hu

A vetőgépek mellett helyet kapott egy 6 méteres Topline Super 600 XL kultivátor is, ami alkalmas magágykészítésre, sekély tarlóhántásra, sőt akár szántáselmunkálásra is. Kombinátorok területén a Multiva négy különböző gépcsaládot kínál 5-től, egészen 15 méterig, és 160-tól akár 600 lóerőig.

A Multiva munkagépei a világon bárhol hadra foghatóak, hiszen extrém kötött agyagtalajokra fejlesztik őket, így tartósságuk és megbízhatóságuk nem fog csalódást okozni.