Időpont: 2017. augusztus 26-27
Helyszín: Hódmezővásárhely, Hód-Mezőgazda Zrt. telephelye

Füst, motorzúgás, fékcsikorgás, égett gumi szag és hüledező tömeg, ez várja az látogatót 2017. augusztus 26-27-én a Hód-Mezőgazda Zrt. telephelyén, ahol a veterán traktorok, autók és a driftelés szerelmesei lepik el a placcot.

Maga a drift szó annyit jelent csúsztatás, sodródás, ez jól mutatja, mire is számíthat a közönség. Itt ugyanis a sebességnél csak a vezetéstechnika fontosabb! Kellő időben kell ellenkormányozni, megválasztani a megfelelő ívet és persze néhány ütős showelem bevetése is szükséges az elkerülhetetlen katarzishoz.

drift

A bátrabbak az anyósülésre is beülhetnek – fotó: AXIÁL Kft.

A sofőröknek van miért izgulniuk, hiszen a pálya mindössze 350 méter hosszú, amelyet több milliós mezőgazdasági gépek és 400 kilós szalmabálák fognak tarkítani. És ne higgye, hogy csak nézni szabad! A tavalyi évhez hasonlóan, aki érez kedvet, erőt és rendelkezik kellő bátorsággal, beülhet az anyósülésre is, ehhez mindössze egy felelősségvállalási nyilatkozatot kell kitöltenie a helyszínen.

A Hódmezőrület 2017-ben két napos lesz, a szervezők azért döntöttek így, hogy még több érdeklődő ismerhesse meg a mezőgazdasági gépeket. Rendhagyó körülményeket pedig azért teremt a bajai központú vállalkozás, hogy a mezőgazdaság egy izgalmas arcát mutathassa be a fiataloknak. Ez szükséges, mert bár az elmúlt években számos kezdeményezés hatására megindultak a változások, de a probléma nem oldódott meg, a mezőgazdasági gépész utánpótlás továbbra is az agrárium egyik kulcsfontosságú kérdése.

drift

Idén a Hődmezőrület két napos lesz – fotó: AXIÁL Kft.

A múlt évi rendezvény több ezer embert vonzott, akik egytől-egyig kíváncsiak voltak rá, hogy a profi driftesek félelmet nem ismerve, hogyan cikáznak az értékes erőgépek között. 300 lóerő alatti autó alig akadt, idén se számítson senki kevesebbre!

Ráadásul most veterán traktorokat és old timer autókat is elhoznak a rendezvényre, mellyel az AXIÁL a néhány éve véget ért bokori traktormajális utáni űrt kívánja betölteni. A tervek szerint nem szimpla kiállítás, hanem felvonulás van napirenden, így aki csak fényesen csillogó kasztnikra számít, újfent meglepődhet.

A rendezvény idén is ingyenes. A részletes programot és a részvételhez a felelősségvállalási nyilatkozatokat ITT találja meg!

Zárja az AXIÁL-lal a nyarat és szerezzen életre szóló élményeket!