2017. május 19-21. között XXI. alkalommal ad helyet Pápa városa a Nyugat-Dunántúl legjelentősebb mezőgazdasági szakkiállításának és vásárának, a Pápai Agrárexpónak. A Pápa Város Önkormányzatának támogatásával, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendezésében megvalósuló esemény idén is kiváló lehetőséget biztosít a régió agrárgazdasági szereplőinek bemutatkozására, a potenciális üzletfelekkel való találkozásra és a tartalmas kikapcsolódásra. A szakmai programokat szórakoztató és kulturális műsorok, családi programok és gasztrofalu egészíti ki.

A sajtótájékoztatón Radovits Tibor, a NAK Veszprém megyei igazgatóság elnöke, Győrffy Balázs a NAK elnöke, és Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere – fotó: Agroinform.hu

Győrffy Balázs, a NAK elnöke elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt az első rendezvényt is a kamara szervezte, majd több éven át Pápa városa volt a rendező, tavaly óta viszont ismét a kamara felel a programokért. Tavaly tizenkétezren keresték fel a hagyományosan a pápai sportcsarnokban rendezett expót, ahol a szakmai közönség mellett a családokat is megszólítják. Az elmúlt évhez hasonlóan szombaton vadásznapot, vasárnap pedig horgászati tematikus napot tartanak - tette hozzá.

Áldozó Tamás, Pápa fideszes polgármestere arról beszélt, hogy a helyi gazdaságban jelentős az agrárszektor súlya. A hazai húsiparban több mint száz éve meghatározó Pápai Hús mellett az erdőgazdálkodással, gabonaiparral és fűszeriparral foglalkozó cégek képviselik az ágazatot, munkát adnak a környékbelieknek, és az önkormányzat adóbevételeihez is hozzájárulnak.