A szálastakarmány betakarítására mindig rövid ideje van csak a gazdáknak. A növényt, ahogy eléri az optimális érettséget, azonnal vágni, teríteni, majd rendre rakni, bálázni és csomagolni kell. Ha az időjárás kedvezőtlenül alakul, sokszor azonnal be kell gyűjteni a terményt, amihez nagy kapacitású, könnyen kezelhető gépek kellenek. Stefák Szabolcs, a Készenlét Zrt. termékreferense a Vicon gépsorát mutatja be és ajánlja ilyen feladatokra.

A jobb vágásminőségért  – VICON EXTRA 228-as tárcsás, függesztett fűkasza

VICON EXTRA 228-as tárcsás, függsztett fűkasza

Vicon Extra – biztos vágás, hosszú élettartam

A Vicon Extra sorozatú fűkaszák esetében kiemelendők a 3 pengével ellátott vágótárcsák, amelyek magas fordulatszámmal, egymással szemben forognak. Biztos vágást érünk el velük, és ezáltal nem rendre, hanem függönyként fog elterülni a levágott növény. A kasza heggesztett gerendellyel van ellátva, fűzött fogaskeréksor adja át a meghajtást, nagyméretű erős fogaskerekekkel, így nem találkoztunk még töréssel az évek folyamán.

A kasza függesztése oldalsó bekötésű, található rajta egy robusztus, nagyméretű, központi tehermentesítő rugó, ami a kaszát lebegve, a levegőben tartja, így nagyon jó talajkövetést biztosít. NonStop BreakAway kaszagerendely védelemmel van ellátva, hogyha menet közben elakadnánk, a gerendely nem deformálódik, törik, mert hátrafelé ki tud térni. Opciós tételként pedig van rajta stabilizátor, ami ezt a kitért kaszát visszahúzza munkahelyzetbe, így nem kell megállni és visszatolatni vele. A Vicon Extra sorozatú fűkaszákkal 2,8 m munkaszélesség érhető el.

Tiszta és tetszetős rendeket képez – VICON ANDEX 464 rotoros rendképző

VICON ANDEX 464 rotoros rendképző

Karbantartásmentes, olajfürdős, folyamatos kenésben fut a rendképző

A jó takarmány kulcsa a tisztaság. A mi rendképzőinkkel kiváló minőségű, tiszta takarmány érhető el. Alapkivitelben tartalmazza a 4 kerékkel ellátott tandem tengelyeket és az oszcilláló lengéscsillapítókat a függesztő szerkezeten, mely által kiváló talajkövetés érhető el. Opciós tételként talajkopírozó kerék kapható hozzá, ami tovább javítja a talajkövetését, főleg gyors üzemben.

A ProLine rotorhajtómű kardinális kérdés. Karbantartásmentes, olajfürdős, folyamatos kenésben fut a gép. Külön állítható a rendsodrókarok magassága, bentről hidraulikusan pedig a dőlésszöge is. Külön állítható még maga az ellipszis pálya is, hogy a rendre képzendő terményt hol fogja meg, és hol engedje. A bemutatásra kerülő Andex 464 egyrotoros gép 4,5 m munkaszélességgel dolgozik. Kettő- és négyrotoros rendképzőkből 16 méter szélességet tudunk elérni.

Új háló és zsineges kötöző rendszerrel – VICON RV 5116-OS változókamrás bálázó

VICON RV 5116-OS változókamrás bálázó

Az RV5116 bálázó Power Bind hálókötöző rendszere folyamatos, elakadásmentes hálóadagolást tesz lehetővé

A bemutatásra kerülő RV5116 bálázó egy behordórotoros verzió, elsősorban nagygazdaságok részére ajánljuk. A behordórotornak és a 2,2 méter széles rendfelszedőnek köszönhetően a gép gyorsan magába szedi a levágott takarmánynövényt. Az eltömődés kiküszöbölése érdekében rendelkezik a bálázó a Drop Floor rendszerrel, aminek a különlegessége más típusokkal szemben, hogy itt az egész alja lenyílik eltömődéskor, és megszünteti a feltorlódás okozta eldugulást.

Szabadalmaztatott Power Bind hálókötöző rendszerrel van ellátva, ami folyamatos hálóadagolást tesz lehetővé. Olyan tökéletesen működik, hogy elakadásról, hálószakadásról még egyetlen alakalommal sem kaptunk visszajelzést. Fontos kérdés még a nehéz háló felhelyezése a hálótartóra, ami itt alacsony pozícióban történik. Ez sokkal kevésbé megerőltető, mint más típusoknál, amelyek magasan találhatóak.

Ha belenézünk a bálázó oldalába, egy folyamatos olajzású gépet láthatunk, ami a láncok kenését biztosítja, a zsírzópontok központosított elhelyezésűek, ezáltal a karbantartása nagyon egyszerű és átlátható a kezelő számára. A gép különlegessége még, hogy külön beállítható a magtömörség, külön a palásttömörség, és a kettő közötti anyagnak a tömörsége a bálázónak a monitorján. Ez a változókamrás verzió 75 cm-es bálától 165 cm-es bálaátmérőig tud bálát készíteni.

Tökéletes bálaforgatás és fóliaátfedés – VICON BW 2400 bálacsomagoló

VICON BW 2400 bálacsomagoló

VICON BW 2400 bálacsomagoló

Önrakodó, vontatott, forgóasztalos, felszedővel ellátott bálacsomagoló a gyakorlati bemutatón megtekinthető gép. A bála felvételét a bálaemelő karral hajtjuk végre, melynek a kezelése történhet bentről, a fülkéből, mechanikus kezelőszervekkel vagy pedig rádióhullámos kivitelben a benti monitor segítségével. A bálafelvevő a bálát az asztalra emeli fel, majd a fóliát az óramutató járásával ellentétesen forgó asztal rátekeri a bálára. Be lehet állítani, hogy 12, 14, 16 rétegű fóliát kívánunk rátekerni, majd az elvágása után a bálacsomagoló a fóliával betekert bálát hátrafelé rakja le.

Opcionálisan egy bálafordítót is fel lehet helyezni, ami azért hasznos, hogy a bála ne a palástjára, hanem a lapjára érkezzen, ahol a fóliával borítás sokkal vastagabb a fólia sérülésének maximális kiküszöbölése érdekében. A csomagoló üzemeltetésének egy pár kihelyezett hidraulika kör igénye van, saját hidraulikatömbbel, elosztással és kezelőszervvel működik.

Jöjjön el és győződjön meg személyesen is a Vicon gépek munkájának minőségéről!

A gyakorlati bemutató részleteit az alábbi link alatt letölthető meghívón tekinthetik meg, továbbá részvételi szándékát kérjük jelezze Csitári Miklós területi képviselő kollégánk felé a +36 30 538 0968 telefonszámon vagy a csitari.miklos@keszenlet.hu e-mail címen.