A Bc Intézet Növénynemesítési és -termesztési Rt. székhelye Horvátországban, Rugvicében van. A kutatás és fejlesztés mellett termesztéssel és értékesítéssel is foglalkozik. A vállalat 1987 óta végzi sikeresen tevékenységét, és idén ünneplifennállásának 120. évfordulóját. Ezekben az években a Bc Intézet Rt. a kukorica- és más gabonahibridek nemesítésében vezető nemesítő céggé vált Horvátországban, illetve egyre nagyobb teret hódít Európában is. Jelenleg a világ 18 különböző piacára exportál Portugáliától, Spanyolországon át Törökországig, Iránig, Ukrajnáig, Kazahsztánig és Azerbajdzsánig.

kukorica

Jól sikerültek a magyarországi próbavetések.

A cég kínálatában a kukorica hibridek közül a minőségi lófogú, félkemény szemű, pattogatni való hibridek és csemegekukoricák, a silótakarmány és biogáz termelése céljára szolgáló hibridek egyaránt megtalálhatóak. A kukorica mellett megvalósulnak az őszi-tavaszi búza és árpa, a tritikálé, a zab és a tönköly nemesítési programjai is. A paletta füvekkel, takarmánynövényekkel és olajnövényekkel (szója, olajrepce, napraforgó) egészül ki. A Bc-kreációk magas hozama és minősége teszi az intézetet felismerhetővé a piacon.

kukorica

Az intézet 120 éves fennállását ünnepli.

A Bc Intézet Rt. minden év szeptemberében Európa különböző országaiban szakmai napokat szervez, idén Magyarországon 2017. szeptember 12-én a Róna Kft.-vel közös szervezésben új generációs kukoricahibridről tartott szakmai bemutatót Kocsola községben.