A 2019. április 4.-ei gépbemutató regisztrációs lapját a www.mezodepo.hu oldalon érhetik el.

A MEZŐDEPO az 1990-ben alapított, azóta töretlenül fejlődő és növekvő, teljesen magyar tulajdonban lévő gépértékesítéssel, gép bérbeadással, alkatrész-kereskedelemmel és szervizszolgáltatással foglalkozó POWERED KFT. mezőgazdasági üzletága.

Célunk, hogy ügyfeleinket a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki, és a gépek folyamatosan és gazdaságosan dolgozzanak, termeljenek. Azt szeretnénk, ha vevőink sikereihez a tőlünk vásárolt gépek is hozzájárulnának, és így együttműködésünk hosszú távú és kölcsönösen előnyös lenne.

A MEZŐDEPO a mezőgazdaságon belül a szőlő- és gyümölcstermelők speciális igényeit elégíti ki világszínvonalú költséghatékony gépekkel a metszéstől elkezdve a soralj- és zöldművelésen át a speciális traktorokig.

Carraro

A Meződepo a kertészeteknek kínál megbízható, egyben költséghatékony gépeket

2019. március 7-én részt vettünk az V. Zsendülés Kertészeti konferencián Szegeden. A konferencia szervezőinek fő célja az volt, hogy a termelők 2019-ben is első kézből értesülhessenek szakmai döntéshozóktól a kertészeti ágazatot érintő, aktuális kérdésekről. A rendezvény nagyon színvonalas volt, képet alkothattunk a kis-, közép- és nagy gazdaságok aktuális kihívásairól, megoldandó feladataikról.

A konferencián hallottak megerősítettek minket abban a küldetéstudatunkban, hogy a magyar zöldség- és gyümölcstermelők termeléshatékonyságának, költséghatékonyságának a növelése egy kiemelt cél, melynek elérése összetett dolog.

Sikereink titka közel 30 éves működésünk során az, hogy szolgáltatásainkkal, világszínvonalú műszaki tartalommal rendelkező gépeinkkel egyéb iparágakban dolgozó ügyfeleink termelési költségeit minimalizálni tudtuk, ezáltal versenyképességük nőtt. Bizalmukat tovább növeltük magas szintű alkatrész- és szervizellátásunkkal.

A szőlő- és gyümölcstermesztés egyik sarkalatos pontja az ültetvény gyommentesítése. Tapasztalatunk az, hogy rendelkezésre állnak a sorközműveléshez megfelelő gépek, de a soralj, a tövek közti terület mechanikai megművelése nem megoldott.

A többnyire olcsó árfekvésű soraljművelő kisüzemi gépek hatékonysága, terület teljesítménye alacsony, ami időráfordításból adódóan munkabér többletköltséget, üzemanyag többletköltséget és az alkalmazott erőgép magasabb amortizációs költségét vonja maga után.

Elmondható, hogy a soraljművelő munkagép bekerülési ára ebben az esetben alacsony ugyan, de üzemeltetési költségei magasak, tehát a gazdaságos termelés nem oldható meg velük.

Nem beszélve arról, hogy korlátozott a gyommentesítő képességük. Nagyra nőtt gyomokkal nem birkóznak meg, ekkor a legtöbben a nagyon drága és egészségtelen vegyszeres gyomirtást alkalmazzák.

A másik oldalon viszont azt is látjuk, hogy az utóbbi évek szőlő- és gyümölcs felvásárlási árának drasztikus csökkenése és egy-egy év szélsőséges időjárásának köszönhető árbevétel-kiesés nem teszi lehetővé a nagy többség számára a magasabb minőségű és árú gépek megvásárlását.

Arra vállalkoztunk, hogy a magyar gazdákat segítve áthidaljuk ezt a problémát és világszínvonalú, csúcsminőségű, nagyüzemi használatra tervezett termeléshatékony gépeket megfizető áron kínáljunk akár a kisgazdaságok számára is.

soraljművelő

A cég kertészeti gépeket megfizethető áron kínál

Az olasz ARRIZZA cég a szőlő- és gyümölcsültetvény megmunkáló, nagy teljesítményű, innovatív gépek tervezője és nemzetközileg meghatározó gyártója. A szakterületen szerzett know-how lehetővé teszi, hogy robusztus és megbízható, magas termelési hozammal rendelkező gépeket készítsen, amelyek megfelelnek a hazai és nemzetközi piacokon a legnagyobb ültetvényesek igényeinek is.

Páratlan munkaeszköz kínálatuk megfelel a legszélsőségesebb talajok kihívásainak is. Akár öt az egyben gépeket is ki tudunk szolgálni az igényeknek megfelelően, melyek a megfelelő opcionális munkaeszköz beszerzésével képesek hatékonyan elvégezni a gyommentesítést, takarást, nyitást, törzstisztítást vagy akár mulcsozást is.

A mottónk az, hogy mindenki csak azt fizesse meg, amit ki is használ, amiből profitot tud termelni. Azt tapasztaljuk, hogy a magyar gazda innovatív, találékony és pontosan ennek megfelelően alakítottuk ki kínálatunkat. Az alaptermékünk az a művelőeszköz-tartó, -hordozó, -működtető egység, amely a drágább, nagyobb üzemekbe szánt gépeink alapja is. Ehhez a termde ékhez a vázat akár gazdája maga is elkészítheti. De nem csak termeléshatékonyságban és ár-érték arányban képvisel nagyobb értéket az úgynevezett „sufnituningos gépek”-nél, hanem árban sem kerül többe.

Arizza

Amiért érdemes megvásárolni:

- alacsony bekerülési költség
- kiemelkedően magas területteljesítmény
- időt takarít meg
- üzemanyagot takarít meg
- nincs gyomirtó szerre fordított összeg
- saját ötletét, fejlesztését is beleteheti
- három gépet kap egyben

Arizza

Az ARRIZZA H késes talajművelő szett előnyei:

- Számos kiegészítő munkaeszközt vásárolhat hozzá, így egy géppel a soraljművelés tekintetében az összes feladatot meg tudja oldani, mint gyommentesítés, takarás, nyitás.

- Nagyobb gaz sem akadály neki, így nem kell pár naponta üzemanyagot és időt pazarolnia.

- Garantált 5-7 km/h munka sebességével (kivéve köves talaj) kiemelkedik a soraljművelők közül (értsd: munkaeszköz ki be jár a tövek között). Takarás akár 12 km/h.

- Saját gyártású keretre vagy meglévő munkaeszközre is felszerelhető, így akár egy menetben is elvégezheti a sorköz és soralj művelését.

- A késes megoldásnak köszönhetően öntőző cső alatt is használhatja.

- Kíméletes munkavégzés a hidraulikus munkaeszköz visszahúzásnak köszönhetően (érzékenység állítható)- állítható érzékenységű érzékelő pálca, akár 1 éves ültetvényben is használható.

- Nem homogén (például pótolt) ültetvényben is profi módon működik a megfelelő kiegészítő megvásárlásával.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, minden kedves termelőt szeretettel várunk 2019. április 4-én Borotán a KOCH borászat ültetvényén megtartandó gyakorlati gépbemutatónkra.

A részvétel az ellátás miatt is regisztrációhoz kötött. A regisztrációs lapot honapunkon a www.mezodepo.hu oldalon érhetik el. Kérjük adjon meg minden adatot, egy-két nappal a rendezvény előtt telefonon keresni fogjuk, hogy biztosan el tud-e jönni.

Carraro

Az ARRIZZA soraljművelők mellett bemutatásra kerül a „Tre Cavallini” azaz „A három paripa” védett márkajegyet viselő Carraro Agricube specializált ültetvénytraktorja, mely az 1960-as évektől kezdve négy kerék meghajtású. A Carraro cégcsoport ma is a legnagyobb beszállítója az úgy nevezett OEMs (Original Equpment Manufacturers) mezőgazdasági- és építőipari gépgyártó vállalatoknak az erőátviteli rendszerek, mint hidak és váltók területén.

BMW

Bemutatásra kerül még az 1974-ben alapított BMV gyár csonkázó gépe. A gyár a híres olasz Piemonte borvidéken –ahol a legrangosabb olasz szőlő birtokok helyezkednek el – fejleszti, gyártja szőlő- és gyümölcsös zöldmegmunkáló gépeit. A helyi igényeket túllépve ma világszerte használják jó minőségű, korszerű, termelékeny gépeiket.

Campagnola

Végül, de nem utolsó sorban megtekinthetik a szintén olasz CAMPAGNOLA cég termékeit, aki 60 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően egyike a világ vezetőinek az elektromos és pneumatikus kézi művelő-, és betakarító eszközök tervezésében és gyártásában.  Egy megbízható és erős know-how jellemzi a 60 éves bologna-i céget. Termékkínálatában megtalálható mindaz, amire egy ültetvénykerti gazdának szüksége van a metszőollóktól a fűrészeken át egészen a kompresszorokig.

Szeretettel várunk minden kedves Gazdálkodót!

További információ a mezodepo.hu weboldalon és a Meződepo Facebook oldalán.

Solymosi Zoltán
Powered Kft. – Meződepo
tel: 00-36-20/255-8612
e-mail: z.solymosi@powered.hu