A csülköket egy fazékban feltesszük főni. 1 fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát megtisztítunk. Kb. fél óra főlés után a csülkökről a vizet leöntjük. Új vízzel a hagymákkal, a borókabogyókkal és a babérlevelekkel újra feltesszük és puhára főzzük. A megfőtt csülköket kivesszük a főzővízből, kicsontozzuk és hűlni hagyjuk. (Ezeket a munkálatokat általában előző este szoktam elvégezni.) A főzővíz alapját képezheti egy finom szárazbablevesnek. Megtisztítjuk a hagymákat. A fokhagyma gerezdeket összezúzzuk. A vöröshagymákat félbevágjuk és vastagra hagyva felszeleteljük. A gombát megmossuk és felszeleteljük. A burgonyát megtiszítjuk és cikkekre vágjuk. A mangalica zsírt felolvasztjuk egy edényben, de nem forrósítjuk fel. (Én ezt wokban szoktam, mert elég nagy.) Belekeverjük a zúzott  fokhagymát, a majorannát, a borsot, a pirospaprikát és egy kevés sót. Beleforgatjuk a cikkekre vágott krumplit, és sütés nélkül összekeverjük. (Ennek az a lényege, hogy a fűszer jól elkeveredjen a krumplin. Lehet grill fűszerkeveréket is használni.) A kihűlt csülköket kettévágjuk és a bőrős oldalukat hálósan beirdaljuk. A diszkosz aljába alufóliát terítünk és ráhalmozzuk a befűszerezett krumplit. A tetejére rakjuk a hagymát, majd a húsos felével ráfektetjük a csülköket. A csülkök köré rakjuk a gombát és a diszkoszt lezárjuk. A gáztűzhely sütőjében kb. 2 óra hosszat közepes fokozaton sütjük. (A rakott hús receptemben már leírtam a diszkosz működését. Ez az eszköz eredetileg szabadtéri használatra készült.)