A madarat előző nap kifaragjuk, lekenjük aszpikkal. Másnap a sonkatekercset a  csirkemájas töltelékkel (a hagymán pirított májat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk és hozzáadjuk a besamelt), a sajttekercset a márványsajtos töltelékkel megtöltjük, a tojásokat félbevágjuk, a sárgákból elkészítjük a tojástölteléket, csillagcsővel betöltjük a felezett tojásfehérjéket. A sonka és a sajttekercseket kétszer egymás után lefényezzük. A kenyérből kifaragunk egy csülök formát. A három közül valamelyik  krémmel bekenjük és a + 4 szelet sonkával szépen beborítjuk, lefényezzük. A "csülök" lapított részénél legyező formában elrendezünk 7 db sonkatekercset. A többi előkészített alapanyagot tetszőlegesen a tálcára rendezzük. A madarat is elhelyezzük a tálcán. A "csülök részt " én salátával és paradicsom rózsával takartam, a végéhez lapka sajtból készült rózsákat helyeztem. A többi díszítés kellékeivel tetszőlegesen megdíszítjük a tálcán lévő tekercseket és a tojásokat. A végén a madarat és a díszeket még egyszer átfényezzük.