A nyúlcombokat sóval, babérlevéllel, egész borssal, egy fej vöröshagymával és egy gerezd fokhagymával ízesítve megfőzzük körülbelül 1 liter vízben. Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, a levében pedig roppanósra pároljuk a megtisztított, kisebb darabokra aprított zöldségeket a finomra vágott petrezselyemmel. A zöldségeket is leszűrjük, de az immár majdnem húslevessé nemesült levet felfogjuk, mert szükségünk lesz rá. A zselatint feloldjuk egy merőkanálnyi húslében, azután belekeverjük a levesbe. A nyúlhúst leszedjük a csontokról, és kis darabokra vágjuk. Fogunk egy nagyobb – vagy több kisebb – tetszőleges formát, és az alját szépen kirakjuk színes zöldségekkel. Minél mutatósabb, annál jobb, hiszen ez lesz majd a kocsonyánk teteje. Ezután egy réteg hús következik, majd megint zöldségek, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Végül rácsorgatjuk a fűszeres aszpikot, s a kocsonyát néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni. Ecetes lila hagymával tálaljuk.