A répát lereszeljük (én "gyufára" gyalultam, így meglátszottak a muffinban a répaszálak), a narancsot zöldséghámozóval (hogy szép vékony legyen) meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk a héját, a levét kifacsarjuk és a répával együtt egy kis lábasban 0,5 dl vízzel és 5 dkg cukorral 5-10 perc alatt puhára pároljuk. Mikor már alig van leve, akkor jó. Ha kihűlt a répa, egy keverőtálba tesszük, és az összes többi hozzávalóval jó alaposan kikeverjük. A muffin sütőformát kibéleljük papírral, és kb. 2/3-ig töltjük a masszával (ebből nekem 18 db normálméretű muffin lett). A sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt szépen megsülnek majd, ha kihűltek kivesszük őket a formából, és narancssárga, zöld marcipánból apró répákat formázunk, ezzel díszítjük.