A kicsontozott, lebőrözött pulykamellet vékonyan felszeleteljük, kiverjük, és egy napra a tört fokhagymával meg a sóval ízesített tejben áztatjuk a hűtőszekrényben. Másnap leitatjuk róla a nedvességet, és paprikás lisztben megforgatva az olajon kisütjük. Közben elkészítjük a mártást, amelyhez az olajon üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte. Ekkor meghintjük a liszttel, felengedjük annyi pulyka-áztatótejjel, hogy sűrű mártást kapjunk, és jól összeforralva, petrezselyemzölddel ízesítjük. Végül a tejföllel gazdagítjuk, de ezzel már nem forraljuk fel, csak megforrósítjuk. A melegen tartott húsra öntjük, és zöld spenótgaluskával körítjük. Fábián Sándorné, Vác