A gabonatermesztők körében azóta is töretlenül népszerű Jubileum csomag 2011-ben már az ötödik szezonját kezdi. A Jubileum csomagban lévő két készítmény évek óta vezető szerepet tölt be a kalászos gabonák védelmében. A csomag ebben az évben változatlan összetételben és kiszerelésben (20 ha kezelésére 3 liter Sekator OD és 10 liter Falcon), és továbbra is igen kedvező áron lesz kapható. A Jubileum csomag felhasználóit az idén szeretnénk külön is megörvendeztetni: a "Jubileumi Zsákvadászat" akció keretében értékes ajándékot kaphatnak és sorsoláson is részt vehetnek. Nézzük meg röviden, hogy mi jellemzi a Jubileum csomagban lévő készítményeket:

Sekator OD gyomirtó szer

A 2009-ben bevezetett új folyékony OD formuláció három fontos paramétert, a tapadást, a szétterülést és a hatóanyag felvételt az eddigieknél magasabb minőségben nyújtja. A Sekator OD így új, kedvező tulajdonságokat nyert.
A jobb tapadás eredménye, hogy a hatóanyag nagyobb része hasznosul, kevesebb a talajra hulló szer. A nagyobb fedettség és jobb felvétel biztonságosabb, eredményesebb gyomirtást garantál. Különösen igaz ez a "nehezített viszonyokra", pl. viaszos levelű, vagy túlnőtt gyomok esetében. A kevésbé érzékeny gyomok ellen és a hatás sebességében is mutatkozik az OD formuláció előnye.  
A folyékony Sekator kevésbé érzékeny a vízminőségre: könnyebb a permetlé elkészítése. A csepp beszáradás után az olaj véd a lemosódástól. Ez jobb - egy órás - esőállóságot eredményez.
A Sekator az elmúlt évtizedben igazán a magyar gazdák kedvelt kalászos gyomirtójává vált. Hatóanyagai az engedélyezett gabonaféléket (őszi búza, őszi és tavaszi árpa és tritikále) kímélik, a káros gyomnövények növekedését viszont megállítják és elpusztítják azokat. De melyek ma nálunk a legfontosabb gabonagyomok?
A 2007-2008-ban végzett Ötödik Országos Gyomfelmérés eredményei szerint a legnagyobb területen károsító kétszikű gyomnövények Magyarországon az ebszékfű, a parlagfű, a ragadós galaj és a mezei acat. Igen jelentős az árvakelésű napraforgó is. A Sekator OD következetes és kiváló hatékonyságú a felsorolt, "vezető" kétszikűek ellen. Emellett a többi, "szokásos" kétszikű gabonagyom ellen és az újonnan terjedő SU és IMI toleráns napraforgó árvakelés ellen is hatékony.
A Sekator volt az első védőanyagot tartalmazó kalászos gyomirtó. A herbicidek károsíthatják a kultúrnövényt konkrét tünetekkel jelentkező módon, vagy szemmel nem láthatóan, „csupán” terméscsökkenést okozó módon. A védőanyag előnye abban van, hogy az engedélyezett kultúrákban nem csak a tünetekkel járó károsítás, de a szemmel nem-észlelhető, „alattomos” terméscsökkentő fitotoxicitás is elmarad.
A Sekator OD teljesen felszívódik, a hatóanyagok az osztódó szövetekben koncentrálódnak. Ezért a kezelt gyomnövények újrahajtása igen ritka még számukra kedvező körülmények között is. A Sekator OD következetes hatású gyomirtó szer.
A Sekator OD nagyon rugalmas a felhasználás idejét illetően: + 5 oC felett hatása már teljes. A gabona 3 leveles állapotától már felhasználható. Sokszor előfordul, hogy a kalászos táblák gyomirtását késői kitavaszodás, eső, sáros talaj miatt nem tudjuk optimális időben elvégezni. A Sekator OD számára ez nem jelent gondot: kijuttatása a gabona kétszárcsomós állapotáig engedélyezett, de a fejlettebb gabonát sem károsítja.