A már napok óta a Kárpát-medence közelében hullámzó frontrendszer a következő 24-36 órában fölénk helyeződik, a közvetlen előterében pedig változatlanul nedves, labilis levegő áramlik, így éjszaka, de főleg hétfőn megnövekszik a zivatarok és a heves zivatarok kialakulásának esélye. A hét további részében is változékony marad az időjárás.

Hétfő: felhőszakadás és jégeső

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhők, valamint szaharai eredetű por is lesz felettünk, ami sok helyen szűrheti a napsütést. Többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, főként északkeleten és keleten alakulhatnak ki heves zivatarok, melyekhez felhőszakadás és nagyobb méretű jégeső társulhat. Lokálisan nagy mennyiségű csapadék hullhat.

Késő délutántól északnyugat felől átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű, de északon, északnyugaton ennél hidegebb lehet.

Kedd: újabb eső és szél

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhőkre, illetve több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható zápor, főleg a Dunától keletre zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Sokfelé megélénkül az északnyugati, északi szél. Zivatar környékén átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 22 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

Szerda: újra kisüthet a nap

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint a fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Szórványosan még mindig lehet zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél szerdán sem nyugszik, sok helyen megerősödhet. A minimumok 9 és 15, a maximumok 21 és 27 fok között várhatóak. Délkeleten lesz melegebb.


Csütörtök: ismét esős napnak nézünk elébe

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhőkre és több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Többfelé azonban ismét záporős, zivatar szakíthatja meg a kellemes időt, helyenként felhőszakadás és jégeső sem kizárt. Sokfelé élénk, erős lesz az északnyugati, északi szél. Zivatarok környékén átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. Hajnalban 8 és 15 fokra ébredhetünk, délután 20-27 fok közé melegszik a levegő. Ismét keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Péntek: több órás napsütés

Pénteken ismét kisüt a nap, de még mindig erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel hazánk északkeleti felén. A nyugati, északnyugati szél sokfelé élénk lesz, a zivatarok térségében megerősödhet. A minimumok 8 és 14, a maximumok 23 és 27 fok között várhatóak.

Szombat: csapadékmentes nap

Végre elmondhatjuk, hogy szombaton a csapadéknak kicsi az esélye. Helyenként azért megélénkül a déli, délkeleti szél, de sok napsütésre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel. Reggel 8 és 15 fok között várható, délután ismét 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap: marad a napos idő

Vasárnap sokfelé napsütésre lehet számítani némi gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadéknak nem sok esélye van. Sokfelé azonban élénk lehet a déli szél. Hajnalban 11-18, délután 27-33 fok várható.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.