Korai kukoricáinkat évek óta vizsgáljuk igen kései vetésekben. Azt tapasztaltuk, hogy ezen kései vetésidőknél  (május vége-június) felgyorsul a növények vegetatív fejlődése – vetéstől számítva akár már az 50. napon bekövetkezik a virágzás – , így korábban tud megkezdődni a termésképződés folyamata, ezáltal nagyobb biztonságot adva a termelőknek a biztos termés realizálására – még ezen későn vetett területeken is.

Azokra a területekre, ahol a körülmények miatt kései vetésre kell felkészülni, a Dow Seeds az MT 261 (FAO 250) nevezetű jól ismert korai hibridjét ajánlja. Az MT 261 már a 2010-es igen csapadékos évjáratban is segítségére volt partnereinknek.

Az MT 261 kedvező ára mellett rendkívül jó alkalmazkodó képeséggel – alacsonyabb tőszám esetén kétcsövűségre rendkívül hajlamos – és kiváló tápanyag-hasznosítással rendelkezik. A kétcsövűségre való hajlamosság miatt a hibridet akár egy közepes vagy kissé alacsonyabb tőszámmal is bátran el lehet vetni, mivel így is tudja realizálni a termésmaximumát.

Az ilyen kései vetésidő esetén az alacsonyabb tőszám rendkívül fontos, hiszen az állomány stressztűrése így sokkal jobb, amire nagy valószínűséggel szükség is lehet a meleg, száraz nyári napokban.

Bátran merjük ajánlani azon termelőknek, akik a belvizes területeiket szeretnék még idén hasznosítani, hiszen az MT 261 már az elmúlt években is segítségére volt partnereinknek!

VETÉSI INFORMÁCIÓK:

Extra korai vethetőség (6 fok): Javasolt
Korai vethetőség (8 fok): Kifejezetten javasolt
Normál idejű vetés: Javasolt
Megkésett vetés (május közepétől): Javasolt
Másodvetés: Nem javasolt

TŐSZÁMOK:

Alacsony: 55 – 60 ezer tő/ha
Normál: 65 – 70 ezer tő/ha

A Legjobbat adjuk MAGunkból!

Lehó Anita
+36-30/657-8889