Az agrárium legfrissebb történéseivel minden hétfőn és pénteken 19 órától jelentkezik az Agroinform Híradó a Facebook csatornánkon. Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradójának célja, hogy a legaktuálisabb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

A pénteki adásban a jól megszokott páros, Igric Dominika és Balog Tamás mellett bejelentkezett Balázs Tibor a Kond-Coop Kft. agronómusa, Hadászi László a KITE Zrt. innovációs főigazgatója és láthattátok az új Bobcat TL 38.70HF Agri Star3 teleszkópos rakodógépet munka közben. Mutatjuk miről volt szó:

A hírszemlénkben:

Fokozatos enyhítések a KITE Zrt-nél

A KITE Zrt. vezetősége Magyarország Kormányának hatályos intézkedéseit, az országos járványügyi helyzetet, az elmúlt hetek országos sajtóban kommunikált járványügyi tendenciáját és a csökkenő esetszámokat figyelembe véve a KITE Zrt. veszélyhelyzetben történő működésére vonatkozóan az enyhítések mellett döntött. Ezen döntések leginkább a vásárló partnereikkel való közvetlen kapcsolattartást érintik.

Zöld utat kapott az agrármentőcsomag: június végétől kezdődhet a kérelembeadás

25 milliárd forintnyi többletforrás felhasználásával az Agrárminisztérium több olyan támogatási konstrukciót hirdet meg, amelyek segítik a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésében.

Így válaszd ki a tökéletes rendképzőt!

Milyen hatással van a szálastakarmány minőségére a jól megválasztott rendképző? Milyen szempontok szerint válasszunk?

Az új K-525 munka közben.

Azután:

Kirovec! – Munkában a legenda… a tábla mellől kapcsoljuk Balázs Tibort a Kond-Coop Kft. agronómusát

Az érdeklődés töretlen a Kirovec traktorok iránt, a nehéz talajokon szükség van az ilyen robusztus gépekre. Gyakorlatilag 3000 üzemóra alatt semmi gond nincs velük. Az elmúlt években jelentős változáson mentek keresztül, ami a dizájnt illeti, így nem csoda, hogy ennyien kíváncsiak az erőgépre.

Exkluzív videós összeállítás a Bobcat TL 38.70HF Agri Star3 teleszkópos rakodógép országjáró demó körútjának Mezőörsi állomásáról

Győr-Moson-Sopron megyében a DM-KER Bobcat demo túrájának az egyik állomásán forgattunk. A Bobcat TL 38.70HF Agri Star3 teleszkópos rakodógépet tekinthetitek meg munka közben, ami most különleges akcióban kapható.

Ebben a rendszerben azonnal látjuk, ha baj van a növényállományban - interjú Hadászi Lászlóval a KITE Zrt. innovációs főigazgatójával

A KITE PGR rendszeréről beszélt nekünk Hadászi László. A rendszer elindítása óta, gazdálkodók bevonásával folyamatosan fejlesztik a programot, hogy egyre gyakorlatiasabbá és felhasználóbarátabbá váljon. Emellett szóba került még a MyJohnDeere és az RTK assist rendszerek is.

Ti küldtétek:

Gépkavalkád YouTube csatornánkról: Fortschritt E514, CLAAS Dominator Maxi széria, John Deere S szériás kombájncsalád

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!