Ez a fejlesztési tevékenység az utóbbi években intenzívebbé vált, aminek köszönhetően a KITE Zrt. mind a termesztés-technológiák, mind az inputanyagok esetében több újdonsággal jelenik meg.

A növénytermesztés számára nélkülözhetetlen a termesztet fajták, hibridek folyamatos korszerűsítése. Ezen fejlesztések legújabb lépéseként körültekintő kiválasztás és kipróbálás után olyan új kukorica hibrideket és szója fajtákat ajánlanak, amelyek a világ élvonalába tartozó genetikai körből származnak és gazdasági értékük kiemelkedő.

kITE Zrt. kukorica

Kukorica hibrid ajánlatuk tartalmaz kiváló hibrideket az összes olyan tenyészidő kategóriára, amelyek a hazai termelői igények szempontjából fontosak:

RENFOR FAO 310-320
ES FLATO FAO 330
SUSHI FAO 340
NEFFEL FAO 350
LOUPIAC FAO 380
ES SENSOR FAO  390
ARMAGNAC FAO 490

A hibridekben rejlő értékeket a termelők a vetőmagon keresztül tudják felhasználni. A termésképződés szempontjából optimális növényállomány kialakításának egyik fontos feltétele a homogén méretű és alakú kalibrált vetőmag. Ezért a kiváló értékű hibridjeik vetőmagját méret és alak szerint kalibrált homogén frakciókra bontva hozzák forgalomba, amelyek biztosítják az optimális vethetőséget.

KITE bemutatóA szója esetében három korszerű új fajtát ajánlják a termelőknek:

ES NAVIGATOR szuper korai (000)  fő- és  másodvetésre
ES TENOR igen korai (00)
ES PALLADOR középérésű (I.)

Ezek a fajták kimagasló termőképességük, a betakaríthatóság szempontjából fontos igen jó állóképességük, hüvelymagasságuk és betegség-ellenálló képességük révén megfelelnek a legkorszerűbb követelményeknek.