Őstermelőket, családi gazdálkodókat, cégvezetőket, apákat és fiúkat köszöntött dr. Szieberth Dénes elnök, a Magyar Kukorica Klub IV. termésversenyének ünnepélyes díjátadóján.

 

A Gödöllői Királyi Kastélyban megtartott délelőtt azokról a termelőkről szólt, akik vállalták a verseny szigorú szabályait és legjobb tudásukat hozzáadva versenybe szálltak az általuk művelt versenyparcellákon elérthető legnagyobb termés realizálásáért.

A Kukorica Termésverseny célja, hogy a legeredményesebb termesztési módszerek népszerűsítésén keresztül javuljon a hazai termelés gazdaságossága, tovább emelkedjen a vidéki élet színvonala és a magyar mezőgazdasági tevékenység jó híre.

A versenyzők eredményei a 2012-es kedvezőtlen időjárású, aszályos évben is bebizonyították, hogy korszerű technológiák alkalmazásával és jól képzett tanácsadók segítségével az országos termésátlagokon messze túlszárnyaló eredményeket lehet elérni.

Papp György és Papp Mihály gazdálkodó testvérek, a Kukorica termésverseny regionális első -és  második helyezettjei

A IV. Kukorica Termésverseny díjazottjai képekben

A IV. Kukorica Termésverseny eredményeiről már korábban tájékoztatták az érdeklődőket, azonban a Klub egy meglepetést az ünnepi díjátadó napjára tartogatott:

Új kategória született:


A „Mindenkori Történelmi Csúcstartó Díja” is kiosztásra került, aminek érdekessége, hogy csak akkor kaphatja meg újra valaki ezt az elismerést, ha megdönti az előző győztes eredményét.

Mikó Ferenc dr. Szieberth Dénestől veszi át a díjjat, amely stílusosan egy kukorica piramist ábrázol. A versenyző a 18,36 tonnás rekordot még 2010-ben állította fel.

 

Magyarországi régiók díjazottjai:

 


A 2. (Dunántúl-Dél) nyertes versenyzői


A 3., (Alföld-Észak) régió dobogós helyezettjei


A 4. (Alföld-Nyugat) régió győztesei


Az 5. régió (Alföld-Kelet) nyertesei

 

IV. Kukorica Termésverseny nemzetközi szintre emelésével 2012-re a társaság nem csak tagjainak összetételével, de tevékenységének kiterjesztésével is átlépte a határokat.

A most először átadott Kárpát-medencei Nagydíj helyezettjei:

Balról: Papp György és Borsos Csaba

 

A Szerbia-Vajdaság régió díjazottjai

 

A IV. Kukorica Termésverseny részletes eredményeiről korábbi cikkünkben - IDE KATTINTVA – olvashat.

A Kukorica Termésverseny mellett egyre több prémium-kategóriás mezőgazdasági beszállító – növényvédőszer, műtrágya, biotrágya, mezőgazdasági gépgyártó és gépkereskedelmi cég teszi le a voksát és támogatóként segíti a Magyar Kukorica Klub törekvéseit. A piacvezető cégek támogatása pártatlan szakmai elismerést is jelent.

Szanyi István, a Monsanto Hungária Kft. ügyvezető igazgatója üdvözlő beszédében elmondta, hogy nagy örömmel kíséri szemmel a Kukorica Termésverseny évről-évre növekvő népszerűségét.

 

A gazdálkodók korszerű, versenyképes, komplex termesztési technológiákat alkalmazhatnak a siker érdekében.

 

Az Axiál Kft. különdíját Sasi Gábor marketing igazgató adta át Papp Mihálynak.

 

Lebilincselő előadás a jövő mezőgazdaságáról

A szervezők neves előadók meghívásával tették még színesebbé a programot a díjátadó délelőttjén.

 

„A mezőgazdaság jövője- a jövő mezőgazdasága” címmel fergeteges stílusban, érdekes fordulatokkal tarkított prezentációt hallott a közönség Dr. Popp Józseftől, a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar dékán-helyettesétől.

Az előadás a pénzügyi és gazdasági válság hazánkra vetített hatásaitól kezdve, a globális problémák felé haladva fokozatosan mutatta be a világ- és hazánk kukoricatermelésének jelentőségét.

 

A rendezvény zárásaként korhű ruhába öltözött udvari zenészek barokk dalokat és karácsonyi dallamokat játszottak a közönségnek. A vendégek nem csak a mezőgazdaság jövőjével és feladataival kapcsolatos gondolatokkal gazdagodtak – karácsonyi hangulatból is jutott útravaló mindenkinek az adventi időszakra.

Az IV. Kukorica Termésverseny díjátadójáról hamarosan videó tudósítással is jelentkezünk!


www.magyarkukoricaklub.hu