Mindössze három év alatt az ismeretlenségből Magyarország egyik legnépszerűbb szemes kukorica hibridjévé vált. 2014-ben már több, mint 30 ezer hektáron termesztették Magyarországon, amely a hazai kukorica vetésterületnek több mint 2%-a. Így a PHILEAXX mára Magyarország 10 legnépszerűbb kukorica hibridje közé tartozik. A hibrid megjelenése óta egymás után aratja győzelmeit:

A Magyar Kukorica Klub 2014. évi termésversenyének I. régiójában Körmendi Szilárd komáromi családi gazdálkodó a Phileaxx hibriddel nyerte meg az első díjat, számos hosszabb tenyészidejű hibridet is maga mögé utasítva.

A Phileaxx állami elismerése óta eltelt néhány év igen változatos környezeti feltételeket hozott a növénytermesztés számára. Volt extrém aszály, és volt belvizes, csapadékos év is. A hibrid népszerűségének talán legfőbb oka, hogy mind a száraz, mind a nedves évjáratokban nagy biztonsággal képes jóval az átlagos szint fölött teremni. Igen jól vizsgázott a 2012. évi aszályban is, idén pedig képes volt a rekord termésszintek elérésére. A fajta termőképességét jól mutatják a 2014. évi RAGT Termelői Verseny eredményei.

Ugyanakkor, hogy a hibrid képességéről még szélesebb képet alkothasson az Olvasó, álljon itt néhány adat a már Phileaxx-ot termelő gazdaságok üzemi tábláinak terméseredményeiről is. Az elemzésben az RAGT-hez visszajuttatott összes üzemi eredmény válogatás nélkül szerepel. Szembetűnő a PHILEAXX terméselőnye az üzemi átlagokkal szemben.

Egy, a tavalyihoz hasonlatos csapadékos évben a nagy termések miatt érzett örömöt kicsit beárnyékolja a szárítási számla végösszege. Ezekben az években nem lehet a terményt lábon szárítani, így – ha a nyereséges termesztésre törekszünk – fajtaválasztás során a termőképesség mellett a vízleadási képességet is számításba kell vennünk. A Phileaxx ebben a tekintetben sem marad alul a versenyben! A gyors vízleadásának köszönhetően még a tavalyi nedves évben is a vetésterület túlnyomó részéről 17-19%-os szemnedvességtartalommal tudták betakarítani, mely a kevesebb szárítási igénye miatt jelentős költség megtakarítást eredményez termesztőjének.

Tehát, ha kiváló genetikai adottságokkal rendelkező, ugyanakkor kedvező árfekvésű vetőmaggal szeretne termelni, válassza a PHILEAXX-ot és ne feledje,

RAGT – a másik út a sikerhez!

www.ragt.hu
https://www.facebook.com/ragt.vetomagkft