Mindenhol jó „jolly jokerek”

Lánctalp-hatású, alacsony belső légnyomású gumiabroncs (Mitasa.s)

A MitasPneuTrac gumiabroncs kerekes és a gumihevederes járószerkezetek „kombinációját” valósítja meg. A rendkívül alacsony belső légnyomású gumiabroncs a szántóföldi munkában és szállításkor egyaránt használható. A hajtó nyomatékot igen jó hatásfokkal, fokozott vonóerő kifejtő képességgel viszi át a talajra. A PneuTrac felfekvő felülete 53 %-kal nagyobb, mint a hagyományos gumiabroncsoké, ami kisebb csúszást, jobb tapadást tesz lehetővé, a talaj csekélyebb tömörödését okozva. A normál abroncsokénál lényegesen nagyobb oldalirányú stabilitással rendelkezik, és különleges kerékabroncs sem kell hozzá.

undefined

Progresszív vonóerőkifejtésű gumiabroncs (Trelleeborg Wheel Systems ItaliaSpA)

 

A BlueTireTM technológia felhasználásával készült gumiabcsoncs jelentősen megszélesített futófelülete révén, alacsony nyomáson, extra széles nyomtávot és verhetetlen flotációs képességet biztosít. Ez eredmény: 10%-kal nagyobb vonóerő, 3-5% munkaidő megtakarítás, 5%-kal nagyobb felfekvés. Az optimális nyomáseloszlás megnövelt terméshozamot eredményez, a talaj túlzott taposása és az eróziótól való megóvása mellett.

undefined

Kardántengely teljes körű védelemmel (EurocardanSpA)

Az erőgépek teljesítményleadó tengelycsonkja és a munkagép közötti hajtásátvitelt biztosító kardántengelyek védőburkolata a kardáncsuklók bekötési pontjainál eddig nem volt teljes. Az erő- vagy munkagépre történő fel- vagy lecsatlakoztatásukkor fennállt megsérülésük veszélye. Az Eurocardan újszerű megoldásával –védőharangokkal kombinált burkolatfelszerelésével – nemcsak a kardántengely csuklói, hanem az erőgép teljesítményleadó tengelycsonkja is teljesen védetté válnak.

Multifunkcionális vezérlőszelep vontatott szállítójárművek fékezéséhez (SafimSpA -- CarraroSpA – Div. AgritaliaLochmann Erich & Co. KG/S.A.S)

Az erőgépekről hidraulikusan fékezett vontatmányok biztonsági előírásainak 2016-ban várható szigorodása már most szükségessé tette az ilyen kétvezetékes, automatikus működésű vezérlőszelep-rendszerek kifejlesztését. A szelepen még egy kézifék-kar is helyet kapott. Ez a multifunkcionális vezérlőszelep meglevő gépek hidraulikus fékrendszerével is kompatibilis.

Használaton kívül zárt felületű hidraulikacsatlakozó (FENDT – Marchio AGCO)

A mindkét oldalról nyomás alatt levő csatlakozó felülete sima, amikor nincs használatban. Amikor pedig mindkét oldalról nyomás alá kerül, a szokásos módon működik. Ez a hidraulika csatlakozó ki is vehető annak érdekében, hogy lehetővé váljon más méretű vagy éppen hagyományos hidraulika csatlakozók használata.