A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal - eleget téve az uniós követelményeknek - minden pénzügy év zárásakor elvégzi a Bizottság által kiadott iránymutatás alapján a hibaarány elemzést.

Ebből kiderült, hogy a mind a 2011-es, mind pedig a 2012-es pénzügy évben a Hivatal által megállapított hibaarány a vidékfejlesztési támogatások esetében nem érte el a 2 %-os küszöbértéket. Tehát az uniós szintű hibaarányokhoz képest, a magyar jóval az átlag alatt szerepel.

Az Európai Unió Számvevőszéke 2013. szeptember 5-i ülésén elfogadta a 2012-es pénzügyi évre vonatkozó éves jelentéseit. A Számvevőszék becslése szerint a 2012-es pénzügyi évben az Európai Unió költségvetésének egészét tekintve a kiadásokra vonatkozó hibaarány 4,8% volt. Kiugróan magas a vidékfejlesztés, környezetvédelem, halászat és egészségügy csoportban kimutatott - uniós szintű - 7,9%-os hibaarány.

Ahogy eddig is, Magyarország ezután is arra törekszik, hogy a jogszerűséget szem előtt tartva a lehető legtöbb támogatást nyújtsa a gazdálkodóknak.