Dr. Kiss János terüeti képviselő köszöntötte a megjelent vendégeket, akitől a sikeres repcetermesztés alapvető sarokpontjairól hallhattunk előadást: magágykésztés, a vetés, a repce védelme, és a betakarítás mind-mind részletesen szerepelt előadásanyagában.

A rendezvényen Huszár Jenő előadását is meghallgathattuk a BactoFil Jet-ről, amely egy, az AGRObio és a Farmcenter hosszútávú, közös együttműködéseként jött létre, és amely időről-időre az igény kielégítésével és a tökéletességre való törekvéssel valósult meg. Maga a BactoFil Jet permetezőgép iránti igény nagyjából 5 évvel ezelőtt alakult ki, amely köszönhető annak, hogy a minőségi kijuttatás elengethetetlen részét képezi a permetezésnek.

Megfelelő technika nélkül a kijuttatás egyenetlen, szabálytalan. Elmondása szerint sajnos egyre kevesebbet figyelnek a gazdák a minőségre, a helyes használatra, és leginkább a fúvókákra, annak ellenére, hogy az egész gép munkáját befolyásolják, az eredményt veszeztethetik, ha nem megfelelő az állapotuk.

Tolna határán elterülő szántóföldön tekinthettük meg gyakorlatban az elmondottakat: sorra vettük a különböző repcefajtákat, elemezve a teljes növényt a terméstől egészen a gyökérzetig . A különböző technológiai megoldások miatti különbségek jól láthatóak voltak, így mindenképpen eredményesnek és tanulságosnak mondható a repcekísérlet.