A NAK Szántóföldi Napok és AgrárGépshow-n az AltoTerra ügyvezetőjével beszélgettünk. A cég ajándékokkal, termékmintákkal, nyereményekkel várta a látogatókat a vállalat 15 éves fennállásának alkalmából. Kereskedő cégként indultak, de a folyamatos fejlődés, növekedés során a kutatás-fejlesztés és a gyártás került előtérbe. Bár a kereskedelem is megmaradt, de ma már elsősorban a saját termékeiket szeretnék megismertetni a gazdákkal.

A rendezvényre innovatív módon készültek – olyan termékmintákat adtak az érdeklődőknek, amin QR-kód szerepelt, ennek a beolvasásával a termékkel kapcsolatos minden információ megjeleníthetővé vált egy videó formájában. A UTEC46-ot és a Lumino Pro-t tartalmazó termékmintákon felhasználási útmutató is szerepelt.

Ezeknek a műtrágyáknak a használatával jelentősen lehetne csökkenteni Magyarország, Európa vagy a világ műtrágya-felhasználását, hiszen ezeknél jóval kisebb az elmosódás, az elpárolgás, vagy a lekötődés veszélye – kisebb mértékű a környezetszennyezés is. A következő generációs műtrágyák mindezt még hatványozottabban fogják tudni.

Az AltoTerrá-nál nyereményjátékot is hirdettek, ahol Big-Bag zsákos és 25 kg-os kiszerelésű műtrágyákat nyerhettek a regisztrálók a rendezvény mindkét napján.

A vállalat segít a gazdáknak számolni, hiszen nagyon meg kell gondolni, hogy miből mennyit használnak fel a gazdálkodás során. Olyan technológiát adnak a partnereik kezébe, amivel magasabb szinten tudnak gazdálkodni, jelentősen kevesebb környezetterheléssel, a költségeik csökkentésével. Ez soha nem veszíti el az aktualitását, hiszen mindenki szeretne költséghatékonyabban termelni.

AltoTerra Kft.

Cím: 6000 Kecskemét, Halasi út 29.

altoterra