A 2012-es őszi káposztarepce vetésidőszakáról elmondhatjuk, hogy ismételten a nagyon magas éves átlag feletti +2.0°C, és ehhez egy deficites csapadék társult, ami számtalan kihívás elé állította ismét a repcetermesztőket:

1. A magágyelőkészítés (időben és minőségben)
2. Az optimális vetésidő meghatározása
3. Az optimális tőszámok beállítása az adott fajtához, hibridhez
4. Az optimális, környezeti és szublokális igényeknek megfelelő vetéstechnológia megválasztása

A KWS Magyarország Kft. elsőként adaptált olyan megoldásokat, melyek nemcsak a genetikai oldalról való megközelítést tartják szem előtt, hanem az agrotechnikai paraméterekre is fókuszál. Mindezen agrotechnikai módszerek együttes elemzése révén egy olyan megbízható és egyedülálló, a termelők lokális igényeinek megfelelő hibrid és termesztéstechnológiai csomaggal állunk az Önök rendelkezésére, amellyel ez idáig a konkurensek előtt járva kizárólagosan a KWS foglalkozik és rendelkezik.

A KWS egyedülállóan Bácsbokodon kezdte 2009-ben Hegedűs József az Albert Agro Ügyvezetőjének közreműködésével a technológiában rejlő lehetőségeket feltérképezni. Azokat az addicionális lehetőségeket, amelyekkel nem csak genetikai oldalról lehet támogatni egy hybrid életpályáját, hanem a termesztés technológia oldaláról is.

A további eredményekről és a megfigyelések összegzését megtalálja honlapunkon www.kws.hu, illetve érdeklődhet személyesen a regionális üzletkötőinktől.

 

 

 

Pintér János
termékmenedzser
KWS Magyarország Kft.