A NÉBIH a 2014. március 15. és június 15. közötti időszakban kukorica és napraforgó növényvédelmére vonatkozóan engedélyezte a Nurelle D 50/500 EC rovarölő permetezőszer  használatát.

 

NURELLE D 50/500 EC KUKORICÁBAN ÉS NAPRAFORGÓBAN

A hármas hatású (azonnali ölő, gázosodó és tartamhatású) Nurelle D 50/500 EC rovarölő permetezőszer rovarölő szer a szántóföldi kultúrák és az almatermésűek rovarkártevői ellen vethető be.

Használata 2014. március 15. és június 15. közötti időszakban engedélyezett.

 

A felhasználás feltételei:

A felhasználás regisztráció után a kinyomtatott kérelem benyújtásával lehetséges.

A felhasználó a permetezés időpontjáról még a kezelés megkezdése előtt köteles tájékoztatni  a területileg illetékes Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságát.

A Magyarországon szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználásának termelői reigsztrációjához szükséges adatlap IDE KATTINTVA is kitölthető.

 

A szükséghelyzeti engedélyben jóváhagyott készítmény felhasználásakor a készítmény engedélyokiratában megjelölt munkavédelmi óvórendsza-bályokat és környezetvédelmi előírásokat szigorúan be kell tartani.

Az eljárás ingyenes és semmiféle kötelezettséggel nem jár a gazdálkodó részére.

Részletek: Határozatszám: 04.2/1796-2/2014 NÉBIH

A termelékenység javítására, a meglévő termékkör gondozására és a fejlesztésére a Dow AgroSciences mindig is különös figyelmet fordított.  A cég egyik meghatározó kutató-fejlesztő állomása 1986 óta Szolnokon működik, ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a legújabb fejlesztésű ható-anyagokat  hazai körülmények között kipróbálva alkalmazzák.

A kínálatban szereplő gyomirtó-, gombaölő- és rovarölő szerek a mezőgazdaságban, elsősorban a növénytermesztésben és a kertészetben dolgozókat segítik termelési céljaik elérésében válnak különösen hasznossá, ezáltal is elősegítve a magasabb hozam, jobb minőségű termés és ennek megfelelően magasabb jövedelem elérését.