Használjon Ag Leader InCommand kezelőfelületet. Az Ag Leader kezelőfelülete sokoldalú, mert könnyedén illeszthető vetőgép, permetezőgép vagy műtrágyaszóró elé is. Elegendő egyetlen InCommand, és megspórolhatja a munkagépvásárlásnál a kezelőfelület-vásárlást. Külön haszon, hogy a gépkezelőnek sem kell többféle szoftvert megtanulnia kezelni.

A „Jelen vagyunk a jövőben” mottójához új elemet csatolt a KITE: 2019-ben a „jövő írásában” is részt vállalnak. Nemcsak a csúcstechnikát mutatták be az idei AgrárgépShow-n, hanem azokat a szolgáltatásaikat is, amelyek által a gazdálkodók is részesei lehetnek a folyamatnak.

A KITE csarnokában minden azt érzékeltette, hogy a mezőgazdaság ma már elképzelhetetlen a modern eszközök nélkül – fotó: KITE Zrt.

Tavaly előtt 2785 traktor cserélt gazdát, míg a közvetlenül mögöttünk hagyott évben 69 darabbal kevesebb, szám szerint 2716 erőgép került másik gazdaságba. A tulajdonosváltások száma havi bontásban jól mutatja, hogy a szokásos szezonális hullámzást élte meg tavaly is a használt traktorok adásvétele, csak úgy mint 2017-ben.

A Rába traktorokból több került új gazdaságba idén piacterünkön – fotó: Agroinform.hu

Pokoraczki Tiborral, az Agro-Cserkesz Kft. vezetőjével beszélgettünk a vetési tapasztalatairól a Precision Planting készlettel felszerelt John Deere 1755 szemenkénti vetőgépük kapcsán. Véleménye szerint a precíziós gazdálkodásé a jövő. Nincs más út, ha még hatékonyabban szeretnének gazdálkodni.

Pokoraczki Tibor szerint nincs más út, mint a precíziós gazdálkodás, ha még hatékonyabban szeretnének gazdálkodni.

A McCormick géptípusok 35-től egészen 310 lóerőig érhetőek el az Invest Kft.-nél, mely 2018. januárja óta a száz éves múltra visszatekintő híres olasz cég kizárólagos hazai importőre. A 2019-es AGROmashEXPO-n az Invest Kft. szinte teljes palettáját bemutatta, melyeket a cég ácsi telephelyén személyesen is kipróbálhatnak a gazdák.

Az Invest Kft. ácsi telephelyén a felvonultatott gépeket személyesen is kipróbálhatják a gazdák

A FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. folyamatosan szem előtt tartja a fejlesztéseket. Mérnökeik és konstruktőreik a legmodernebb CAD berendezésekkel olyan termékeket fejlesztenek, amelyek a legapróbb részletekig egyeznek a vevői elvárásokkal, és biztos gyakorlati előnyöket jelentenek. A cég idén az AGROmashEXPO-n 310 m²-en kápráztatta el a már meglévő és jövőbeni vásárlóit.

ADS trágyaszóró munkában

A változó mélységű talajművelés, a precíziós növényvédőszer-kijuttatás, műtrágyázás vagy öntözés mind komoly lehetőség a gazdálkodás fejlesztésére. Minderről Gyuricza Csabával, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatójával az AGROmashEXPO-n, az Agroinform pavilonjában beszélgettünk.

Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója – fotó: Agroinform.hu

A GÉPKÖZVETÍTŐ Kft. 2012 februárjában alakult, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Fiatalos, lendületes csapatunk alapvetően új- és demó John Deere gépek, eszközök beszerzésével- és értékesítésével foglalkozik, ugyanakkor azt tapasztaltuk, hogy jelentős igény mutatkozik a jellemzően Nyugat-európai piacon található, jó állapotú használt gépekre is.

Számunkra az Ügyfelek elégedettsége a legfontosabb tényező!

Az év magyar mezőgépe 2019" elismerést a szombathelyi BPW-Hungária Kft. újdonsága, a BPW AGRO Drive hidraulikus hajtású futómű nyerte el. A BPW-t a német szakmai médiumok, az „Agrarheute“, „Agrartechnik“ és „traction“ olvasói Würzburgban is kitüntették idén januárban „A Mezőgazdasági Technika Innovációja“ közönségdíjjal „Logisztika“ kategóriában.

A BPW AGRO Drive hidraulikus hajtott tengelye nem csak a jármű vontathatóságát javítja, hanem, a szervizelést is egyszerűsíti. (Forrás: BPW Bergische Achsen KG)

Amennyiben elérhető áron szeretne csúcsminőségű, ISOBUS képes GPS eszközre beruházni, ez az Ön lehetősége! Az akció keretein belül bemutatkozik egy valódi újdonság is, melyet mintha csak a hazai gazdálkodók igényeire formáltak volna: nagypontosságú automata kormányzás, egyszerű kezelhetőség, ISOBUS kompatibilitás, azonnali segítség.

A PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferenciát és Kiállítást 2019. február 19-én és 20-án, a budapesti Aquaworld Hotel Resort-ben rendezi meg az Agroinform.hu együttműködésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és az Agrármarketing Centrummal. Magyarország legismertebb agrárkonferenciája* 2019-ben a stratégia, a tervezés és a gyakorlat témák köré épül.

Szakmai előadások és gyakorlati tapasztalatok – fotó: Agroinform.hu

A 300 LE feletti erőgépekkel a hatékony és gyors magágykészítés a 8 méter feletti munkagépekkel valósítható meg gazdaságosan. A cseh OPaLL-AGRI ajánlata ebben a kategóriában a NEPTUN eszközhordozóval kombinált SATURN IV kompaktor, amely elérhető 8 és 10 méteres munkaszélességben.

NEPTUN eszközhordozó és SATURN kompaktor 8 méteres munkaszélességben

Kiváló minőségű Massey Ferguson bemutató- és használt gépek az Austro Diesel-től végig ismert előélettel! Biztos szervizháttér, kedvező árak, egyedi finanszírozás.

A finnországi Oy ELHO Ab gépeit, 1967-es alapítása óta a legkorszerűbb technológiák alkalmazása, a kiemelkedő anyag- és gyártásminőség, ezekből eredően a nagyfokú megbízhatóság jellemzi. Gépeit a skandináv piacok hagyományosan magas műszaki és takarmány-higiéniai elvárásainak megfelelően fejleszti és gyártja. Az Agrowolf Kft. 2012 óta hivatalos magyarországi képviselője az ELHO-nak, a gépek értékesítését viszonteladói partnerei segítségével végzi.

A nemzetközi mezőgazdasági kiállításon, az EIMA-n Bolognában az első kiállítási napon hirdették ki "Az év traktora verseny" győzteseit. A „Best Utility”, azaz a legjobb traktorok közötti verseny leginkább sokoldalúan használható traktorának a zsűri a 2019. évre a Fendt 313 Vario traktort választotta.

Évi 50 db körüli mennyiségben vásárolják a magyar gazdák e szériát, egyre nagyobb felszereltség mellett

Ötezer négyzetméteren mutatta be sokoldalú termékpalettáját az AXIÁL Kft. az idei AGROmashEXPO-n. Ismét olyan látványelemekkel tarkított újdonságokkal kápráztatták el a nagyközönséget, amelyekkel még sehol nem találkozhattak a mezőgazdasági gépek és az innováció rajongói.

Jelen voltak a díjnyertes gépek is – fotó: Agroinform.hu

Az idei AGROmashEXPO-ra egy igazi unikumot, a New Holland T5.140-est hozta el a magyar gazdáknak az AGROTEC Magyarország Kft. A 140 lóerős gép szériagyártása várhatóan májusban indul. A cég standjára látogatók megismerhették a 23 tonna össztömegű ZDT tandem teknős pótkocsit és a két munkaműveletet is kiváltó Dondi Big 400 egymenetes nehézkultivátort.

A T5 erőgépek egy gazdaságban a „mindenes” szerepét tölthetik be – fotó: Agroinform.hu