A Talajvizsgálat-kalkulátor a talajvizsgálati jegyzőkönyvek alapján tölthető ki, használatával lehetővé válik a talajvizsgálati eredmények értelmezése. A vizsgálati eredményből bevitt adatok alapján az alkalmazás meghatározza, hogy az adott terület tápanyag-kondíciója milyen állapotban van, milyen tápanyagok utánpótlása szükséges és javaslatot ad, hogy mivel javítható a talaj minősége. A program alapjául szolgáló határértékeket is tartalmazó információkat a Natur Agro Hungária Kft. biztosította.

A kalkulátor elsősorban azok számára segítség, akik nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel a termőtalajok minőségét és a bennük található tápanyagok optimális jelenlétével kapcsolatban, emellett azonban mindenkinek ajánlott a megfelelő inputanyag beszerzések meghatározására, valamint az optimális költségtervezés előkészítéséhez.

kalkulátor

Miért érdemes használnia a Talajvizsgálat-elemzőt?

• Kiértékeli a vizsgálat során megkapott adatokat
• A kiértékelés mellett javaslatot ad a kedvezőtlen eredmények javítására
• A komplett kiértékelés e-mailben is kérhető
• A rendelkezésre álló adatok felhasználhatóak az inputbeszerzés megtervezéséhez és a kijuttatásához
• A megfelelő műtrágya- és nyomelem-kijuttatások mellett segítség a jobb terméshozam elérésében
• Folyamatosan frissítjük és karban tartjuk a kalkulátor adatait

A Talajvizsgálat-elemző IDE kattintva érhető el, melynek támogatója a Natur Agro Hungária Kft., a HL Lab Környezetvédelmi és Talajvizsgáló Laboratórium és a Minerág Kft.

logó

logólogó