kalász/m2 x szem / kalász x szem súlya (g) = termés (t/ha)

Miért?


Egy egyszerű kalkuláció alapján belátható, hogy kalászosok esetében elsődlegesen a bokrosodást, vagyis az oldalhajtások számának növelését kell segítenünk, mert az egységnyi területen fejlődő kalászok mennyisége határozza meg legnagyobb mértékben a hozamot.

Hogyan?

Elsősorban biztosítani kell a nitrogént. Megjegyzendő, hogy a kis növénynek még nem a hatalmas mennyiség, hanem a gyors elérhetőség és beépülés a fontos! Ezeknek a szempontoknak legjobban az ammónium forma felel meg. A tápanyag felvétele a gyökérzet méretétől és aktivitásától függ, ezért segíteni kell a másodlagos gyökerek növekedését. Fontos a felvett tápanyagok folyamatos beépülése, amihez elengedhetetlen a folyamatos tápanyagszállítás. A bokrosodás sikere tovább fokozható a sejtosztódás szabályozásával és gyorsításával.

Mivel?

FertiactylŸ STARTER vagy FertileaderŸ TONIC oldattal. A termék hatóanyaga a FertiactylŸ, illetve a SeactivŸ komplex. A két különböző komplex közös tulajdonsága, hogy feloldja a hideg és a relatív tápanyaghiány miatt létrejött stresszállapot. Jelentősen javítja a gyökérzet növekedését. A fokozott tápanyagfelvételnek és tápanyagszállításnak köszönhetően gyorsul a tápanyagforgalom.

A komplex gyorsítja a sejtosztódást és szabályozza a sejtek differenciálódását is. Az összetett biológiai és fiziológiai hatásnak köszönhetően javul a bokrosodás mértéke és a fenti képlet első ismeretlene.

Kijuttatás

A FertiactylŸ STARTER a gyengébb állományok regenerációját, megerősödését segíti látványos eredménnyel. A gyors gyökérfejlődés és megerősödés mellett fokozza az első fejtrágya hatását, ezért kifejezetten ajánljuk sárguló nitrogénhiányos területek kezelésére közvetlen a fejtrágyázást követően. Javítsa a bokrosodást FertiactylŸ STARTER oldattal 70%-os talajborítottságig 2-3 l/ha dózisban.

A FertileaderŸ TONIC az erősebb állományok bokrosodását javítja. Fokozza a sejtosztódást, gyorsítja a tápanyagszállítást és a fotoszintézis segítésével a termelő folyamatokat. A termék a legtöbb gyomirtó szerrel keverhető, így az első gyomirtással egyszerre is kijuttathatja. Javítsa a bokrosodást FertileaderŸ TONIC oldattal teljes talajborítottságnál 1,5 l/ha dózisban.

Kérjen javaslatot szaktanácsadónktól! Telefonszámát keresse közvetlen EZEN a linken, vagy hívja központi telefonszámunkat: +36 23 889 719.

Raj Péter
termékmenedzser
Timac Agro Hungária Kft.