• A több mint 60 országban jelenlévő Stoller globális forgalma 400 millió dollár
  • Elkötelezett abban, hogy innovatív, fenntartható megoldások révén értéket teremtsen a gazdálkodók számára
  • Ez a felvásárlás a Corteva második tranzakciója a stratégiai biológiai portfólió kialakításában

A Stoller hozzájárul a Corteva növekedési és nyereségességi (EBITDA) mutatóihoz

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Stoller Group, Inc. ("Stoller") ma bejelentette, hogy a Corteva végleges megállapodást írt alá a houstoni székhelyű Stoller, az iparág egyik legnagyobb független biológiai vállalatának felvásárlásáról. A több mint 60 országban folytatott tevékenységével és értékesítésével, valamint 2022-re több mint 400 millió dollárra prognosztizált bevételével a Stoller hozzájárul a Corteva növekedési és nyereségességi (EBITDA) mutatóihoz.

A Stoller felvásárlása megerősíti a Corteva elkötelezettségét az iránt, hogy a gazdálkodók számára olyan biológiai eszközöket biztosítson, amelyek kiegészítik a fenntartható gazdálkodási gyakorlatot, és segítenek megfelelni a változó piaci elvárásoknak.

A Stoller kiváló hírneve a partnerkapcsolatok és az értékesítés terén egy olyan kereskedelmi modell köré épül, amely a tudásmegosztásra alapoz a mezőgazdasági kereskedelem és gazdálkodás szereplőivel. A Stoller a kiváló minőség, valamint az integrált megoldások előnyeinek és értékének a gyakorlatban történő bemutatásával ért el sikereket.

corteva

A Corteva végleges megállapodást írt alá a houstoni székhelyű Stoller, az iparág egyik legnagyobb független biológiai vállalatának felvásárlásáról – fotó: facebook.com/CortevaHU

"A mezőgazdaságban használatos biológiai input anyagok olyan fenntartható előnyös eszközöket biztosítanak a gazdálkodók számára, amelyek kiegészítik a növényvédelmi technológiákat, és együttesen képesek az élelmiszerbiztonság és az éghajlatváltozás globális kihívásainak kezelésére.  A Stoller vezető szerepet tölt be a biológiai termékek iparágában, meghatározó kereskedelmi jelenléttel és piaci növekedési potenciállal, kiemelkedő növekedési és gazdaságossági mutatókkal " - mondta Chuck Magro, vezérigazgató.  "A Corteva vezető innovációs szervezetével kombinálva a Stoller a Corteva Biologicals üzletágának gyorsuló bővítéséhez nyújt platformot, hogy ez az üzletág a piac egyik legnagyobb szereplőjévé váljon.”

A Stoller büszke arra, hogy a Cortevával egyesítheti az erőit

A biológiai termékek piaca 2035-ig várhatóan évente magas növekedést mutat, amely 2035-re a teljes növényvédelmi piac mintegy 25%-át teheti ki.  A Corteva mindössze három év alatt világszínvonalú biológiai üzletágat alakított ki a külső és belső innovációra, kutatás-fejlesztési együttműködésekre, licenc- és kereskedelmi megállapodásokra, valamint felvásárlásokra épülő stratégiájának megvalósításával.

"A Stoller több, mint 50 éves története során világszerte sikeresen segítettünk a termelőknek hatékonyságuk növelésében és fenntarthatóságuk javításában. Büszkék vagyunk arra, hogy egyesíthetjük erőinket a Cortevával, mivel közös a jövőképünk, hogy segítünk a gazdáknak abban, hogy sikeresen termelhessék meg azokat a minőségi élelmiszereket, amelyekre a világnak szüksége van" - mondta Guillermo de la Borda, a Stoller vezérigazgatója.

"Ez a bejelentés valódi bizonyítéka annak a hihetetlen sikernek és elkötelezettségnek, amelyet munkatársaink világszerte tanúsítanak, akik segítettek minket abban, hogy a világ egyik legmegbízhatóbb biostimulátor és növényegészségügyi vállalatává váljunk. Innovatív megoldásaink és mélyreható szaktudásunk még hosszú éveken át fogja éreztetni hatását."

corteva

A Stoller több, mint 50 éves története során világszerte sikeresen segítette a termelőket hatékonyságuk növelésében és fenntarthatóságuk javításában – fotó: facebook.com/CortevaHU

A Corteva a Stoller és a Symborg egymást kiegészítő kereskedelmi és műszaki szaktudását fogja egyesíteni

A Stoller a Corteva idei második Biologicals akvizíciója, mivel a vállalat nemrég jelentette be, hogy végleges megállapodást írt alá a Symborg, a spanyolországi Murciában működő mikrobiológiai technológiák szakértőjének számító vállalat megvásárlásáról. A Corteva a Stoller és a Symborg egymást kiegészítő kereskedelmi és műszaki szaktudását fogja egyesíteni a Biológiai megoldások stratégiája részeként.

A Stoller 1,2 milliárd dolláros készpénzes vételára a Stoller 2022-es várható EBITDA-ja alapján, önmagában számolva körülbelül tizenkétszeres vállalati érték szorzót jelent.  A vételár kifizetésére a záráskor kerül sor, amely várhatóan 2023 első felében fog megvalósulni a hatósági jóváhagyásokat és a szokásos zárási feltételek teljesülését követően.  A Corteva várakozásai szerint a Stoller eredményei 2023-ban mind a működési EBITDA-t, mind a működési EPS-t növelni fogják.

A vállalat 2022. december 5-én, hétfőn keleti idő szerint 11:00 és 11:30 között élő internetes közvetítést tart, hogy megvitassa a tranzakcióval és a vállalat általános biológiai stratégiájával kapcsolatos további részleteket.

Ez az előadás internetes közvetítésre kerül. A regisztráció a Corteva Befektetői kapcsolatok weboldalának „Események és előadások” oldalán érhető el. Az előadás ismétlése szintén elérhető lesz ezen az oldalon 2023. december 5-ig.

corteva

A Corteva várakozásai szerint a Stoller eredményei 2023-ban mind a működési EBITDA-t, mind a működési EPS-t növelni fogják – fotó: facebook.com/CortevaHU

Tanácsadók

Az Evercore a Corteva pénzügyi tanácsadója. A J.P. Morgan Securities LLC vezető pénzügyi tanácsadóként, a Piper Sandler pedig a Stoller Group pénzügyi tanácsadójaként működik közre. A Latham & Watkins a Stoller jogi tanácsadója volt.

Corteva

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) egy tisztán mezőgazdasággal foglalkozó, tőzsdén nyilvánosan jegyzett globális működésű részvénytársaság, amely ötvözi az iparágvezető innovációt, a magas szintű ügyfélstratégiát és az operatív végrehajtást, hogy nyereséges megoldásokat kínáljon a világ legsürgetőbb mezőgazdasági kihívásaira.

A Corteva előnyös piaci preferenciákat teremtett egyedi disztribúciós stratégiája, valamint a vetőmag, növényvédelem, digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan sokszínű keveréke révén. Az iparágban a legismertebbek közé tartozó márkáival, vezető termék- és technológia fejlesztéseivel a növekedést biztosítva, cégünk elkötelezett az élelmiszer-ellátás és a piaci szereplőkkel való együttműködés mellett és mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. További információ a www.corteva.hu hivatalos weboldalán olvasható.

Kövesse a Corteva Agriscience híreit és újdonságait a Facebook és YouTube csatornákon.

corteva

A Corteva előnyös piaci preferenciákat teremtett egyedi disztribúciós stratégiája, valamint a vetőmag, növényvédelem, digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan sokszínű keveréke révén – fotó: facebook.com/CortevaHU

Stoller

A Stoller egy multinacionális növénytudományi vállalat, amelynek jövőképe, hogy olyan megoldásokat kínáljon, amelyek elősegítik az ügyfelek fenntartható gazdálkodását. A Stoller világszerte segíti a termelőket a sikerben olyan tudományosan bizonyított ajánlatokkal, amelyek olyan fiziológiai anyagokat tartalmaznak, mint a növényi hormonok, a csúcstechnológiás tápanyagok és mikroorganizmusok, amelyek önmagukban vagy kombinálva használhatók a növénytermesztés hatékonyságának javítására és a növények stresszel szembeni ellenálló képességének elősegítésére.

A Stoller több mint 50 éve ötvözi innovatív, minőségi megoldásait a növényfiziológiában mélyen gyökerező ismereteivel, hogy a növények maximalizálhassák genetikai potenciáljukat, növelve a terméshozamot és a profitot a fejlődésre törekvő termelők számára. További információért látogasson el a https://stolleragro.com weboldalra.