Ottjártunkkor Bognár István növénytermesztési ágazatvezető mondta el tapasztalatait.

Célunk a jó minőségű malmi búza előállítása az olasz és osztrák piacokra.
A határon túl keresett és jól fizetett fajta az Antonius, de csak a legjobb minőségben. Hogy ezt minden évben elő tudjuk állítani, hatékony gomba elleni védelemre és stresszkezelésre van szükség az időjárás ellenében.

Ostffyasszonyfai Petőfi Mezőgazdasági Szövetkezet Bognár István növénytermesztési ágazatvezető

Ostffyasszonyfai Petőfi Mezőgazdasági Szövetkezet
Bognár István növénytermesztési ágazatvezető


A BASF gombaölő szerét, a Tango® Star-t a teljes búza területre használjuk a gombafertőzések megelőzésére. A szűkös költségvetés miatt sajnos csak egyszeri kezelésre van lehetőségünk, így a jó hatás mellett fontos számunkra a szer széles hatásspektruma is.

Kontroll

A Timac Agro piacra lépése óta használjuk elsősorban a minőség javítására a Fertileader® Vital biostimulátort, ami mellé a teltebb szemek miatt hozamnövekedés is párosul. Mivel a gyártó tájékoztatása szerint a transzportfolyamatok fokozása miatt a felszívódó növény védőszerek hatását is javítja idén beállítottunk egy kísérletet, amiben kontroll mellett vizsgáltuk önállóan a Tango® Star és a Tango® Star-ral egyszerre kijuttatott Fertileader® Vital hozam- és minőségjavító hatását.


* Technológia hozzáadott számított nyeresége a többletköltség levonása után.

Fajta: Antonius
Elővetemény: repce, szója, siló kukorica
Fejtrágya: 80-90 kg N hatóanyag egy menetben (szuszpenzió)
Gyomirtás: Mustang Forte (1x)
Rovar elleni védelem: Sherpa (1-2 x fertőzöttségtől függően)
Gomba elleni permetezés: Tango® Star (1x)
Stressz kezelés, növényaktiválás: Fertileader® Vital (1x)

 

A technológia előnyét a mért eredmények és megtérülési számítások is igazolják. A fejlődés folyamán a Tango® Star hatása miatt egészségesebb volt az állomány.

Tango® Star

A Fertileader® Vital-nak köszönhetően pedig tovább volt zöld a növény, ami együttesen lehetővé tette a zászlós levél fokozott termelését, a szemek kitelését és a beltartalmi paraméterek javulását.

Megfelelő alapellátás és a technológia precíz alkalmazása mellett mindenkinek javasolni tudom a két termék használatát!

 

Tango® Star + Fertileader® Vital

A technológia alkalmazásában és a kísérlet végrehajtásában, értékelésében kezdetektől fogva nagy segítségemre volt a két cég szaktanácsadója.Kérdése van termékünkkel kapcsolatban?

Hívja szaktanácsadónkat!

www.timacagro.hu