Az elektromos növényápoló szerszámok használata nagyban megkönnyíthetik a leginkább kézimunkaigényes ágazatok, a szőlészetek és a kertészetek munkáját.

A változó klimatikus viszonyok mellett a kertészek és a szőlősgazdák helyzete is egyre kiszolgáltatottabb az időjárási tényezőknek. Egy-egy munkacsúcs alkalmával – legyen szó metszésről vagy a sorközművelésről – egyre rövidebb időszakok állnak rendelkezésre a feladatok elvégzésére.

Mindezek mellett, az elhatalmasodó munkaerőhiány is tovább nehezíti az ágazatok helyzetét.

A KITE Zrt. a szőlészetek és kertészetek figyelmébe ajánlja a PELLENC elektromos növényápoló szerszámcsaládját, amely kisgépekkel gyorsabban, pontosabban és könnyebben dolgozhatnak az ültetvényekben.

Gál Tibor borász Egerben, a saját ültetvényében tette próbára a KITE Zrt. prémium elektromos növényápoló szerszámait. Nézzük meg videónkat, amelyben a szakember elmondja véleményét az eszközökről.

Most ismerjük meg jobban a videóban kipróbált elektromos PELLENC eszközöket!

Jó lenne megkönnyíteni és felgyorsítani a metszési munkálatokat?

A Pellenc Vinion elektromos metszőollói a leginnovatívabb termékek a piacon. Könnyű, ergonómikus kialakításuk és egyszerű kezelhetőségük precíz munkavégzést biztosít a szőlőtermesztők számára. Az új Vinion elektromos metszőolló tulajdonságainál fogva lényegesen leegyszerűsíti a metszési munkát, megspórolva ezzel az időt, az energiát és az esetleges egészségügyi bántalmakat.

A hegyesre csiszolt Pradines pengével ellátott elektromos metszőollóval fáradtság nélkül dolgozhat nagy teljesítménnyel. A 845 gramm súlyú, övön viselhető lítium-ion akkumulátor töltés nélkül garantálja a 9 órányi folyamatos munkavégzést. A Vinion annyira könnyű, hogy hölgyek is megerőltetés nélkül használhatják hosszú időn keresztül.

Új modell a Pellenc kínálatában a Prunion metszőolló, amely nem csak erős, de vastagabb tőke átvágására is lehetőséget ad, így kiválóan használható a szőlészetekben, valamint kiemelkedő teljesítménye révén a gyümölcsösökben is. A Vinion esetében a vágási átmérő 35 mm, addig a Prunion metszőolló vágási átmérője 45 mm.

A Pellenc elektromos metszőollócsalád legnagyobb képviselője a Prunion – fotó: kite.hu

Itt a megoldás a hatékony kötözésre!

Az új Pellenc kötözőgép kompakt felépítésű, jól kiegyensúlyozott, könnyen kezelhető, egész napos használatra alkalmas elektromos kötöző, amely lényegesen leegyszerűsíti a kötözési munkákat – ezzel értékes időt és energiát megtakarítva a szőlészetek számára. Az új Fixion 2 ergonomikus, puha markolata egyaránt kényelmes használatot biztosít a jobb- és balkezes felhasználóknak. Az eszközt működtető akkumulátort a markolatba építették be, ezzel is biztosítva a jobb kezelhetőséget.

Kímélje az ízületeit és spóroljon az idővel! – fotó: kite.hu

Láncfűrész, amely könnyű – és egy kézzel is biztonságosan üzemeltethető!

A Pellenc Selion M12 professzionális, könnyen kezelhető, kivételes vágási minőséget biztosító elektromos láncfűrész gyümölcsösök, szőlészetek számára. Erős és megbízható eszköz a gazdálkodók kezében. A szőlőültetvényekben és a gyümölcsösökben is megbirkózik a felmerülő vágási feladatokkal (legfeljebb 15 cm átmérőjű ágak levágásra ajánljuk).

Alacsony karbantartási költségek mellett üzemeltethető, környezetbarát, hosszú élettartamra tervezett eszköz. A Pellenc Selion M12 a piacon a kategóriájában elérhető legkönnyebb láncfűrész.

A Pellenc 4 újítást fejlesztett ki a felhasználó biztonsága érdekében:

- kuplung- és fogaskerék nélküli közvetlen hajtás
- visszarúgást érzékelő start-stop rendszer
- dupla-press start-up ravasz, amely megakadályozza a láncfűrész véletlen beindítását
- automatikus láncfékrendszer, amely nyolcszor érzékenyebb, mint egy benzinüzemű láncfűrész láncféke

A Pellenc elektromos láncfűrészt magával viheti a metszés során, akár egy derékszíjra csatolva – fotó: kite.hu

Elektromos kapa, amely a zöldségtermesztőknek is tetszeni fog!

A Pellenc Cultivion kapa egyszerű, mégis sokoldalú eszköz – remek segítséget jelenthet a szőlőültetvényekben, a sorok tisztán tartására. A kapafej a földfelszínen és a földfelszín alatt egyaránt dolgozik. Meggyorsítja és megkönnyíti ezt a lényegesen nehéz és időigényes munkát. Alaptartozék a 4-fokozatú szabályozógomb, az állítható markolat és egy cserélhető kapafej. A géphez további 4 típusú kapafej rendelhető. Az eszköz kiválóan használható akár a zöldségtermesztésben is.

A sorok tisztán tartása és a kapálás sosem tartozott a legkedveltebb munkafolyamtok közé... Most mindezt gyorsabban, szebben és könnyebben elvégezheti – fotó: kite.hu