kep

fotó: Shutterstock

„Földünk jelenleg nagyon beteg. … Mi, emberek vagyunk felelősek azért, hogy a Földet megmentsük. Elsődleges feladat az élelmiszerhiány problémája. Másodikként a környezetről kell gondoskodnunk, és az egészségügyi problémákat kell megoldani. … Azt hiszem, hogy megtaláltam az utat, hogyan közelítsük meg a legégetőbb problémát, az élelmiszerellátást, hogyan oldjuk meg, még pedig úgy, hogy segítségül hívjuk a parányi élőlényeket, melyeket effektív mikroorganizmusoknak nevezek.”

Ezeket a sorokat Teruo Higa, japán professzor, az EM technológia feltalálója írta 20 évvel ezelőtt. A gondolatai azonban ma, talán még aktuálisabbak. Hosszú évek kutatómunkájának gyümölcseként, 1981-ben született meg az a mikroba kombináció, ami az EM-BIO alapját is képezi, amely azóta is feltartóztathatatlanul terjed és oldja meg Földünk számos problémáját világszerte.

,,A mikroorganizmusok világára kell irányítanunk a tekintetünket, ezekre a parányi élőlényekre, melyek jelenléte és tevékenysége megtartja életünket" – írta a távol-keleti tudós.

Ezek a probiotikumkok a növénytermesztésben és az állattenyésztésben is hasonló szerepet töltenek be, mint a humáncélú felhasználás során. Mind a növényeknél, mind pedig az állatoknál a túlzott mennyiségű műtrágya, kemikália, illetve gyógyszer használata megbontja azt az egyensúlyt, ami az egészséges fejlődéshez szükséges. Hasonló jelenség figyelhető meg a humángyógyászatban pl. egy antibiotikum kúra után.

Az  EM-BIO Aktivált Mikorbiológiai készítmények, amelyeket a Bio Simplex Kft. forgalmaz, segítenek a természetes egyensúly helyreállításában, emellett preventív hatásuk is bizonyított mind a növénytermesztésben, mind pedig az állattenyésztésben.

kep

fotó: Shutterstock

Növénytermesztés

A műtrágyák és növényvédő szerek használata mindennapossá vált, azonban ezek az anyagok az idő múlásával felhalmozódnak a talajban és eredeti céljuk helyett, pont az ellenkező hatást váltják ki – használhatatlanná teszik a földet.
Az EM-BIO Aktivált Mikrobiológiai Készítmény növénytermesztéshez, új alternatívát kínál, amellyel minőségibb, egészségesebb élelmiszer-alapanyagokat állíthat elő akár a termelő, akár aki a családi háza kertjét műveli.

Mi tulajdonképpen az EM-BIO?

Az EM-BIO egy fermentálással előállított, több mint 80 féle mikroorganizmus, egyedi kombinációját tartalmazó folyadék, amelyet a világ számos országában nagy sikerrel alkalmaznak, a mezőgazdaságban. A terméket Teruo Higa japán professzor fejlesztette ki mintegy 30 évvel ezelőtt. Az eredeti technológia alapján ma már Magyarországon is gyártják, használható mind hagyományos, mind pedig ökológiai gazdálkodásban.

Miben segíthet az EM-BIO?

• Talajkezelésben, talajoltásban, a föld minőségének javításában: az EM-BIO talajba juttatásával, a jótékony hatású mikrobák újra felszaporodnak a földben, kiszorítják a növényekre veszélyes kórokozókat és lebontják a korábban használt vegyszerek maradványait.

• Lombkezelésben: az EM-BIO-t rápermetezheti a növények lombozatára. A növekedési és érési időszakban, jelentősen növelheti növényei betegségekkel, kártevőkkel szembeni ellenálló képességét, mérgező vegyszerek nélkül.

• Komposztálásban, szárbontásban: az EM-BIO-t komposzt halomhoz keverve, zöld hulladékokból, szármaradványokból, kiváló minőségű trágyát készíthet növényei számára.

• Vízvezeték és öntözőrendszer vízkőmentesítésében: az EM-BIO gátolja a dugulást okozó kedvezőtlen biofilm és vízkőlerakódások kialakulását. Magas antioxidáns aktivitása következtében, antikorrozív hatású, megszünteti az algásodást, megkímélve Önt ezzel az öntözőrendszer karbantartásától.

Állattenyésztés

Az EM-BIO HERBS egy fermentált mikroorganizmusokat, gyógynövénykivonatokat tartalmazó, aromatikus, étvágynövelő kiegészítő takarmány, amelyet számos országban nagy sikerrel alkalmaznak a takarmányozásban. Hatására állataink immunrendszere erősödik, bélrendszerük mikrobiális egyensúlya helyreáll, javul az étvágyuk, nyugodtabbá válnak és a stressz tűrő képességük jelentősen megnövekszik.
Az EM-BIO mikrobiológiai készítmény alkotórészei - az állatok környezetébe kijuttatva - átalakítják azok életterét, a kórokozó mikroorganizmusok kiszorításával egészségesebbé teszik az állatok környezetét, pozitív irányba befolyásolják az élettani folyamatokat.

Az EM-BIO HERBS készítmény a biotermesztésben előállított, megerjesztett gyógynövények – mint a kömény, cickafark, ánizs, édeskömény, nyírfalevél, aranyvessző, rozmaring, borsmenta, hibiszkuszgyökér, eperlevél -, valamint a természetben szabadon fellelhető mikroorganizmusok elegyéből áll össze. Az irányított erjedés során keletkező biológiailag aktív anyagok az állatok anyagcseréjére gyakorolt kedvező hatásuk révén, hozzájárulnak az állatok és környezetük egyensúlyához. A fermentáció során képződő baktériumok és esszenciális anyagok (aminosavak, vitaminok, provitaminok) az állat bélrendszerébe jutva, fokozzák a szervezet természetes védekező mechanizmusát. Ezek a keletkező anyagok jelentős antioxidáns hatással rendelkeznek, s ezáltal hozzájárulnak az állat egészségének megtartásához.

kep

fotó: Shutterstock

Szarvasmarha-tenyésztés:

Az EM-BIO Herbs kiválóan alkalmas szarvasmarha telepeken az ólak és a takarmány kezelésére.

Használatával megvalósul:

• a magasabb tejhozam
• az egészséges lábvégek
• a nagyobb súlygyarapodás
• a kellemetlen szagok megszűnése
• a gyenge szagintenzitású, magas tápértékű trágya
• az egészséges, nyugodt állatok
• a csökkenő stresszhatás
• az alacsonyabb gyógyszerszükséglet
• az ízletesebb, jobb minőségű hús
• a tej beltartalmi értéke, zsírsav és fehérje tekintetében növekszik

kep

fotó: Shutterstock

Sertéstenyésztés:

Az EM-BIO HERBS használatának előnyei a sertéstenyésztésben:

• a kellemetlen szagok megszűnése
• gyenge szagintenzitású, magas tápértékű trágya képződik
• gyorsabb súlynövekedés
• egészségesebb állatok
• stresszhatás csökken
• kevesebb gyógyszerre van szükség
• ízletesebb, jobb minőségű hús

A sertéstartás állandó problémája az erős szagú ürülék. A felszabaduló ammónia nem csak az állati, hanem az emberi légutakat is terheli, károsítja. Az EM-BIO HERBS megfelelő alkalmazásával a szaghatás jelentősen redukálható, a gázok okozta stresszhelyzet megszűnik és a légutak terhelése csökken. Ezen kívül hasznos melléktermékként gyenge szagintenzitású, magas tápanyagtartalmú trágyát, illetve hígtrágyát kapunk.
A tápanyagok jobb felhasználása gyorsabb tömegnövekedést eredményez. Az EM-BIO HERBS antioxidatív és betegségelnyomó hatása révén kiválthatja a féregtelenítőket és az antibiotikumokat, a rájuk jellemző stressz hatás okozása nélkül.

kep

fotó: Shutterstock

Baromfitenyésztés:

Az EM-BIO Herbs alkalmazási formái a baromfitartásban:

• istállókezelés: permetezéssel, párásító berendezéssel
• ivóvízbe történő juttatás
• takarmányba való adagolás

A legtöbb pozitív hatást a különböző használati formák együttesen adják, azonban egy-egy módon való kezelés is kedvező változásokat hoz.

A kezelésről részletek ITT találhatók!
Az EM-BIO készítmények humán célra is elérhetők, részletek ITT olvashatók!