Az Élelmiszerlavinát 2008 óta szervezzük, mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke. Mint kiemelte: a jótékonysági program két részből tevődik össze. Az önkormányzati programban idén huszonhét település és civil szervezet több mint száz tonna zöldségfélét termelt, amelyet nehéz helyzetű emberek kaptak.

A  program másik ágán elindult összefogás lényege pedig az, hogy több szervezet és vállalat egymás utáni láncolatban állít elő élelmiszereket, így a „lavina” révén szélesebb körben tudnak segíteni a rászorulókon.
A Hajdúszoboszló Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ koordinálásában több mint 1700 nehéz helyzetű ember kapott élelmiszercsomagot. Mint megtudtuk: a nyugdíjasok, többgyermekes családok, létminimum környékén élők számára igen nagy segítség a felajánlás.  A Csongrád Városellátó Intézményen keresztül 1400-an kaptak élelmiszereket az ünnep előtt, Újfehértón pedig másfélezer nehéz helyzetű embert támogattak. Garabné Gulyás Mária, a családsegítő gyermekjóléti szolgáltatást végző Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ vezetője elmondta: több mint nyolcszázan kaptak tartós élelmiszert a program keretében. Összesen az ország nyolc térségében osztottak ki az elmúlt hetekben összesen 15 tonna tartós élelmiszert.
Idén a vállalati lavina első „hógolyóit” a Syngenta Kft. indította, a vállalat felajánlása révén a kiskunfélegyházi NT Kft. Kunsági Éden étolajat állított elő, a Gyermely Termelő Zrt. pedig búzát termelt, amelyből aztán a Gyermelyi Zrt. tésztát készített. Az elkészült termékeket pedig a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kiegészítette egyéb tartós élelmiszerekkel, s a civil szervezet koordinálásában kerültek a településekhez. A folyamat végére így lett teljes idén is a lavina, amellyel a cégek közösen sok száz magyar családon segítettek.

Cégünk kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, örömmel tölt el bennünket hogy a hat éve indított közös vállalati összefogás évről-évre mennyi nehéz helyzetű családnak ad segítséget karácsony idején, emelte ki Czigány Tibor, a Syngenta Kft. ügyvezető igazgatója.

A felajánlás az alábbi szervezeteken keresztül jutott el a rászorulókhoz:

A Syngentáról

A Syngenta a világ egyik vezető vállalata, 90 országban van jelen és mintegy 27.000 munkatársa van.  A Syngenta Magyarországon évek óta piacvezető a növényvédő szerek területén. Cégünk Magyarországon vezető szerepet játszik szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában és forgalmazásában, valamint zöldség vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában.

Elkötelezett célunk, hogy életre keltsük a növényekben rejlő lehetőségeket. Világszínvonalú tudományos eredményeink, globális hálózatunk, és partnereink iránti elkötelezettségünk képessé tesz minket arra, hogy növeljük a növények termőképességét, elősegítve ezzel az emberek egészségének és életszínvonalának javulását, miközben tudatosan óvjuk környezetünket. További információért keresse fel a www.syngenta.hu honlapot.

Jövőre vonatkozó megállapításokkal, nyilatkozatokkal kapcsolatos figyelmeztetés. Ez a dokumentum jövőre vonatkozó nyilatkozatokat, előrejelzéseket is tartalmazhat. Ezen nyilatkozatok esetében fennáll az a kockázat, hogy a valódi eredmények eltérnek a jövőbe tekintő kijelentésektől. Kérjük, tekintse meg az ezzel kapcsolatos nyilvános Syngenta iratokat, melyet az egyesült államokbeli adatvédelmi bizottsághoz (Securities and Exchange Commission) benyújtottunk. Ezekben információt kaphat a kockázatokról és egyéb bizonytalan tényezőkről. A Syngenta nem rendelkezik kötelezettséggel az előretekintő kijelentéseinek aktualizálására, az érvényes eredmények, vagy új feltételezések elfogadására vonatkozólag. Ez a dokumentum nem képezi ajánlat, eladási, vagy kiadási felszólítás, vagy részvényjegyzési ajánlat részét. A dokumentum szerződéskötés alapját sem képezheti.