A válasz a megfelelő, okszerű tápanyag utánpótlási megoldásokban, a gazdaságos, és egyben környezetkímélő növénytermesztésben rejlik.

Egyedi összetétel = költséghatékony tápanyag utánpótlás!

Az optimális döntés, ha a talajvizsgálati eredmények alapján a termőföld talajadottságain, az előveteményen, és az őszi kalászos vagy repce kultúra tápanyagigényén alapuló, egyedi összetételű műtrágyákat választjuk. Többszintű szaktanácsadó programunk, a Gramix Program segítségévél mi ezt térítésmentesen elkészítjük az Ön számára!

Nézzünk egy példát:

Egyik Partnerünk búza termesztését tervezi. 2-es termőhelyi kategóriába tartozó földjére igénybevette a szaktanácsadói programunkat, mely alapján 37-70-27 az NPK hatóanyag igénye. Ez az egyedi Gramix NPK 16-30-11-es összetétel.
6 tonna/hektár tervezett termésmennyiség eléréséhez 233 kg/ha dózis szükséges ebből az összetételből, ami 38 280 Ft/hektár műtrágya költséget jelent.

Ha a Partnerünk az egyedi összetétel helyett egy standard NPK 15-15-15-öt választott volna, akkor ugyanehhez a 6 tonna/hektáros búzaterméshez 466 kg/ha dózis kijuttatására lenne szüksége. Ez 52 192 Ft/hektár műtrágya költséggel jár, ami jóval magasabb, mint az egyedi Gramix NPK esetében.
Amennyiben Partnerünk a 466 kg/ha dózis helyett csak 250 kg/ha dózisban szórja ki az NPK 15-15-15-öt, akkor a Liebig féle minimum törvény alapján pl. a foszforból a szükséges mennyiség 53%-át juttatja csak ki. Így a várható termésmennyisége is csak kb. a fele lesz a 6 tonna/hektárnak.


Miért éri meg Önnek az egyedileg összeállított Gramix NPK?

Azért, mert az egyedi összetételű, a makroelemeken túl mezo- és mikroelemekkel és szerves anyagokkal gazdagított Gramix NPK műtrágyák használatával Ön csak annyi és csak olyan tápanyagot juttat ki, amennyit feltétlenül szükséges és ami hasznosul!
Az okszerű környezetgazdálkodás mellett biztos lehet benne, hogy többszörösen megtérül ez a befektetés!

A valóban növényspecifikus műtrágyák ismérvei

Talajvizsgálati adatok hiányában a magyar termőföldre gyártott növényspecifikus Gramix NPK műtrágyák használatát javasoljuk. Ezen összetételek tartalmazzák a repce és a kalászosok fajlagos tápelem igényéhez igazodó, kiegyensúlyozott tápelem ellátást nyújtó makro-, mezo- és mikroelemeket. A harmonikus mikroelemsor a legtöbb műtrágyával ellentétben nem fémsók formájában, hanem részben komplex, részben kelát formában vannak jelen. Így nem kötődnek meg a talajban, könnyebben felvehetővé válnak a növény számára.

Rizodyne talajaktivátor, a talajélet felpezsdítője!

A Fertilia Kft. egyedülálló innovációja, a szerves anyag (fehérjék, aminosavak, cukrok, vitaminok, betain) tartalmú Rizodyne talajaktivátor. A talajba kerülve a Rizodyne a talajlakó mikroorganizmusok életfeltételeit javítva, a talajtermékenységet erősíti. Növelve a gyökérközeli aktív réteg, a rizoszféra szélességét, a tápanyagokat jóval könnyebben és nagyobb mennyiségben tudja felvenni a növény. Nincs megtorpanás, a hajszálgyökerek képződése megnő. Hatására repcében 30%-os gyökérnyak-növekedést is mértünk kísérleteink során! A gyors kezdeti növekedés következtében megerősödött állományunk biztos alapokkal mehet a télbe, amit magas hozammal honorál tavasszal.

Az egyedi összetételű, és a növényspecifikus Gramix NPK műtrágyáink egyaránt tartalmazzák a Rizodyne talajaktivátort.

FertiSol Celludone, a szárbontó!

A szárbontás kezdeti időszakában a mikroorganizmusok a szaporodásukhoz szükséges tápanyagot - elsősorban nitrogént - a talajból, a növénynek is felvehető formában rendelkezésre álló készletekből fedezik és építik be a szervezetükbe. Átmenetileg immobilizálják, csökkentik a felvehető nitrogén mennyiséget, ez az ún. pentozán hatás. A FertiSol Celludone ezt a pentozán hatást szünteti meg nitrogén tartalma révén. A benne található szerves vegyületek a szármaradványokra, tarlóra való kijuttatáskor jó táptalajt biztosítanak a mikroorganizmusoknak, így segítik a lebontási folyamatokat.


Szakmai segítségre van szüksége?

Szaktanácsadónk azonnali választ nyújt Önnek tápanyag-utánpótlási kérdésekben, a hét minden napján! Hívja szaktanácsadói információs vonalunkat a 06-30/566-5386-ot, vagy írjon nekünk a szaktanacsadas@fertilia.hu email címre.

Fertilia Kft.