Szerda

Napközben a vastag felhőtömb kelet felé halad. Mögötte egyre többfelé kisüt a nap, és erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Főleg a Dunától keletre várható szórványosan zápor, zivatar. Estére átmenetileg csökken a felhőzet. A szél a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok körül erősödhet meg.

A maximum-hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél hűvösebb is lehet.

Csütörtök

Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütés is várható. Ugyanakkor lesznek felhős tájak, ahol záporokra, zivatarokra kell számítani. Főleg a Dél-Dunántúlon lehet csapadék. A szél csak az Észak-Dunántúlon és zivatarok körül erősödhet meg.

A minimum-hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű. A maximum-hőmérséklet 20 és 25 fok között várható, de az Alpokalján néhány fokkal hűvösebb, délkeleten pedig kissé melegebb is lehet.


Péntek

Jellemzően napos idő várható gomolyfelhőkkel, délutántól magasszintű felhőzet is érkezik. Többnyire nem lesz csapadék, de néhány zápor előfordulhat. A szél a Tiszántúlon megélénkülhet.

A minimum-hőmérséklet 8 és 15 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Greschner László