Manapság fontos követelmény az emberi egészség védelme érdekében a vegyszerekkel történő behatási idő csökkentése. Ezt segíti elő – a nem porzódó – korszerű formuláció mellett a hatóanyagok egybeformázása. Ezzel rövid idő alatt, egy menetben viszünk oldatba két eltérő hatásmechanizmusú molekulát. Ilyen készítmény az Inazuma.

Az ember egészségén túlmenően felértékelődött a hasznos élőszervezetek – ezen belül is a beporzást és egyéb gazdasági hasznot eredményező házi méhek – védelme. A korszerű fogalma ezért már manapság a minimálisan elvárt szinten tartalmazza a méhek védelmét. Az Inazuma a vizsgálati paraméterei alapján joggal a méhkímélő technológia bástyája!

Természetesen ez nem elég! Fontos továbbá a környezetünk egyéb alkotóinak, tényezőinek védelme is; s a modern fogalma ezért összekapcsolódott mára a célprogramokkal. A célprogramok folyamatos revíziója minduntalan átalakítja a felhasználható hatóanyagokat térben, időben és egyéb szabályozók által. Az Inazuma itt is alap a gazdálkodásban! (Az AKG-ban évente 2-szer és tavasszal is felhasználható az engedélyezett kultúrákban.)

Milyen további előnyökkel jár az Inazuma használata?    

Legfontosabb előnyei szerintem a TÖBBRÉTEGŰ VÉDELEM és a LASSÚ ADAPTÁCIÓ!

A TÖBBRÉTEGŰ VÉDELEM PILLÉREI:
1.    A közvetlen hulló permetlé kontamináció a fedés pillanatában halálos a célszervezetekre.
2.    Az így el nem talált, de egyébként érzékeny rovarok a permetlé beszáradása előtt érintkezve a készítménnyel szintén elpusztulnak.
3.    A permetlé beszáradását követően a termék képes a rovarok ideiglenes távoltartására – ez a pár órától egy-két napig terjedő időszakra igaz -, így akadályozva az újbóli betelepedést.
4.    Végezetül amikor ez a gát is ledőlni látszik válik érzékelhetővé az utolsó réteg, ami a növénybe való bejutással és áramlással a szúró-, szívó rovarok esetében ad még további több napos – akár hetes – védelmet is.

A LASSÚ ADAPTÁCIÓ BIZTOSÍTÉKAI:

1.    A két teljesen eltérő hatásmechanizmus garantálja a rezisztencia kialakulásának mérséklését, ezzel az engedélyezett módon való felhasználás esetén gyakorlatilag nem kell számolni.
2.    További biztosíték a két hatóanyag penetrációjának és hatáskifejtésének eltérő sebessége. Ez is segíti a rezisztencia gátlását, azzal, hogy az idő múlásával nem lesz jelen mindkét hatóanyag, tehát körülményesebbé válik a hozzájuk való adaptáció.
3.    Jótékony továbbá ebben az esetben is, hogy a célszervezetekre gyakorolt hatáshossz is nagyban eltér a két hatóanyagot illetően; így az adott populáció nem feltétlen minden tagja találkozik mindkét hatóanyaggal, de mindkettő halálos a számukra.
Két további két előny, amely a készítmény fizikokémiai tulajdonságában rejlik.
1.    Hűvös időben való kiváló alkalmazhatósága teszi megbízhatóvá a korán betelepülő repce ormányosainak célzott kezelésére. A készítmény sem a hőmérsékletre, sem a permetlé beszáradását követő légmozgásokra nem érzékeny; mert mindkét hatóanyaga a növényre, ill. a növénybe horgonyzott várva az áldozatait. Így a hűvös, szeles tavaszi kezelések legbiztosabb készítménye!
2.    A rejtett életmódot élő, vagy növényi fedezékben élő kártevők esetében is biztos választás, hiszen a növényen belüli hatóanyag áramlással indirekt úton lesz a segítségünkre.
Az INAZUMA használók egyszerre védik munkavállalóikat, a végső fogyasztókat, a hasznos szervezeteket, a környezetet; úgy, hogy kíméletlen a káros célszervezeteire, akármilyen feltételek közepette – hűvösben, netán rejtve - is élnek!

Így lesz az INAZUMA egyszerre korszerű, modern rovarölő szer; amely sokrétűségével jelentkezik az Önök szolgálatába. Egy igazi villámcsapás, mely pöröly erejével és mélyen ható tartamosságával oldja meg a feladatát! GYORSABB ÉS TARTÓSABB, erős és megbízható!

Én rábíznám a teendőket!
www.sumiagro.hu