Talking Fields

Talking Fields térképek

Az eredményes gazdálkodás egyik kulcseleme a termőterületek alapos ismerete, beleértve a táblán belüli különbségeket is. Precíziós gazdálkodás esetén ez egyben az input-anyagok helyspecifikus kijuttatásának egyik alapköve is. A termőhelyi különbségek feltárásának talán leghatékonyabb és legegyszerűbb módja a Talking Fields térképek használata.

A Talking Fields térképek a kiválasztott táblákról készült műholdas felvételek kiértékelésén alapulnak. Ezeknek a számítógépen használható, digitális térképeknek az elkészítéséhez csak táblakontúr szükséges, nincs taposás, nincs helyszíni bejárás, hiszen nem kell rámenni a táblára.

A Talking Fields alaptérkép, több száz, döntően az elmúlt 5 évben, a vegetációs időszakban készült biomassza-felvétel feldolgozásával jön létre, és így nagy pontossággal adja vissza a termőképesség táblán belüli különbségeit. A Talking Fields térkép mind az időjárási, mind az eltérő növénykultúrák okozta különbségeket kiküszöböli, kizárólag a táblától függő relatív biomassza-különbségeket ábrázolja. A térképek 20 méter x 20 méter felbontással készülnek, tehát ez az az egység, mely alapján a táblán belüli különbségek megjeleníthetők. A Talking Fields térképek elektronikus formában, XML (AO Agrár-Office és JD-Office programcsomagok számára) vagy shape formátumban (egyéb programok számára) érhetők el.

Mire használhatók a Talking Fields térképek? talking fieldsTalking Fields alaptérkép

A Talking Fields alaptérképek legfontosabb felhasználási lehetőségei:

  • A táblán belüli helyspecifikus különbségek megjelenítése
  • Nagy területek költséghatékony és gyors feltérképezése
  • Alaptérkép applikációs térképekhez (vetés változó tőszámmal, precíziós műtrágyaszórás)

 

Amennyiben Ön kukoricát vagy napraforgót szeretne változó tőszámmal vetni, úgy az applikációs térképek elkészítéséhez ideális kiindulási pont a Talking Fields alaptérkép. A Talking Fields zónatérkép az alaptérképből készül úgy, hogy a hasonló értékű szomszédos rasztereket fogjuk össze az előre megadott méretű, ám szabálytalan alakú zónákká. Ezt a térképet kimondottan a talajvizsgálatok mintavételi helyeinek optimális meghatározására ajánljuk. A mintavételi raszter méretét a felhasználó szabja meg, jelenleg a legelterjedtebb méret a 3 hektár.

Talking Fields zónatérkép

Talking Fields zónatérkép

A Talking Fields zónatérképek felhasználási lehetőségei:

  • Raszterkijelölés talajmintavételhez
  • Talajminták helyének és számának optimalizálása
  • Termőhelyzónák kijelölése precíziós gazdálkodás esetén

 

A Smart Farming Kft. nemcsak a Talking Fields térképek kizárólagos magyarországi forgalmazója, hanem a térképek használatával kapcsolatosan széleskörű szolgáltatásokat is nyújt. Így a térképek mellé mindjárt a talajvizsgálat is megrendelhető. A Talking Fields térképeket, valamint a talajvizsgálati eredmények eloszlási térképeit, illetve a szaktanácsadó javaslatai alapján készült applikációs térképeket egyszerűen importálható for-mában, elektronikusan is partnereink rendelkezésére bocsájtjuk.

Applikációs térkép, Talking Fields alaptérkép használatával

Applikációs térkép, Talking Fields alaptérkép használatával

A Talking Fields térképek támogatásával végzett precíziós talajmintavétel ajánlatkéréséhez, kérjük, használja online kitölthető ismertetőnket.

Az AO Agrár-Office és a JD-Office programcsomagok számára ingyenesen letölthető a Talking Fields kiegészítő modul, melynek segítségével néhány egérkattintással elkészíthető a térképek megrendeléséhez szükséges XML fájl, melyet csak el kell küldeni e-mailben.

További információért hívja a +36 30 9938 998 telefonszámot (Dr. Gyódi Péter) vagy töltse ki az alábbi ajánlatkérő űrlapot.

logó