A versenyképesség fenntartása, egy stabil alapokon nyugvó, növekvő gazdaság minden gazda számára elérendő cél. Ennek érdekében igyekszünk a korszerű agrotechnikai lehetőségek közül választani: fejlesztünk, beruházunk és a tápanyag utánpótlás terén is a költséghatékony, okszerű műtrágyázási megoldások  irányába haladunk.
Igaz ez a mikrogranulátummal történő starterezésre is.

De mi az okos döntés az egyre éleződő piaci versenyben és mikor választunk helyesen a növekvő kínálatból? Mivel érjük el ténylegesen céljainkat: a reális termésmennyiséget és a kitűzött profitot?

A Fertilia technológia része a kétszintű startertrágyázási eljárás. Ennek fontos eleme a közvetlenül a mag mellé kijuttatott növényspecifikus UMG MICRO starter, amely egy egyedülálló magyar fejlesztésű talajaktivátort, a Rizodyne-t tartalmazza.

Nézzük meg, milyen hatásmechanizmussal dolgozik a Rizodyne!

Az UMG MICRO starter műtrágya makroelemek, organikus kelátkötésű mikroelemek és a Rizodyne talajaktivátor optimális arányú komponenseiből áll.
Az UMG MIKRO startert közvetlenül a mag mellé kell kijuttatnunk, hiszen a granulátum egyedülálló összetevője, a Rizodyne a gyökérzónában, azaz a Rizoszférában fejti ki hatását:

  • megnöveli a talajlakó mikroorganizmusok számát,
  • ezáltal dinamizálja a talajéletet.
  • így a tápanyagokat könnyebben – és nagyobb mennyiségben tudja felvenni a növény.

A Rizodyne a szerves hatóanyagok segítségével növeli a talajaktivitást a csírázó mag környezetében, elősegítve ezzel a talajlakó mikroorganizmusok szaporodását.

A talaj mikrobiológiai aktivitásának növekedésével intenzívebb tápanyagfelvételt, az aminosavaknak köszönhetően pedig gyorsabb mikroelem felvételt biztosít, valamint serkenti az új gyökerek képződését.
Szerves sav- és vitamin tartalmánál fogva javítja a növény só- és aszálytűrő képességet.

Videónkban két gazdaságot is bemutatunk, ahol kipróbálásra került a Fertilia startertrágyázási technológiája.

Nézzük meg együtt a következtetéseket, tapasztalatokat!


A jövő mezőgazdaságában nem csak a tavaszi kalászosokban, hanem az őszi búza és repce vetésével egy menetben történő mikrogranulátum kiszórása is elterjedt műtrágyázási megoldás lesz. A Fertilia Kft. Magyarországon az elsők között segíti a gazdákat ezen kultúrák mikrokijuttatásában.

A Fertilia Kft. a teljes országot lefedő kereskedelmi- és tanácsadó hálózattal áll a gazdálkodók szolgálatára.

www.fertilia.hu