A stabilitás növelésére az egyik legalapvetőbb megoldás a startertrágyázás. Ezzel gyorsan felvehető, elsősorban a gyökérnövekedést segítő hatóanyagokat juttatunk a mag közelébe (3-5 cm) a gyorsan elérhető külső segítség céljából. A nagy gyökértömeg nagyobb biztonságot jelent a későbbi növekedés szempontjából, mivel intenzívebb tápanyagfelvételt és aszály esetén stabilabb vízfelvételt tesz lehetővé. A megfelelő hatás elérését azonban sok tényező befolyásolja a talajban, mint például a talajhőmérséklet, kémhatás, stb. Ezért a Timac Agro nem egyszerűen csak néhány starterhatású ásványi hatóanyagból gyárt egy komplexet, hanem kutatási eredményeit felhasználva sokkal több kerül a szemcsékbe.

Az Eurofertil+ startertrágyák minden szemcséje tartalmazza az alábbiakat: a kezdeti fejlődést segítő összes fontos hatóanyagot; a tápanyagfelvételt, valamint a talajok kémhatásának és szerkezetének megőrzését segítő Mescal talajjavítót; a gyökérnövekedést és gyökérműködést fokozó Physio+® biostimulátort.

Az Eurofertil+ startertrágyákat ezek a pluszok teszik egyedülállóvá a sokféle műtrágya között. Alkalmazza a tavaszi kultúrák vetésekor vetéssel egy menetben a kezdeti stabilitás növelése érdekében!


A hektárhozamok növelése, más technológiai tényezők megfelelő alkalmazása mellett, az optimális nitrogénadag megfelelő elosztásával és a nitrogén beépülésének javításával lehetséges. A növény „etetése” a többszöri nitrogéntrágyázással, illetve többféle hatástartamú hatóanyag együttes használatával közelíthető meg legjobban. A felvett nitrogén beépülése pedig más hatóanyagok együttes kiadagolásával - mint a kén és magnézium - segíthető. Ezeken az általánosan elérhető hatóanyagokon kívül a Timac Agro kifejlesztett egy, a nitrát beépülését szabályzó enzim termelődését fokozó hatóanyagot, amellyel fokozzuk nitrogén termékeink hatását.

A SULFAMMO NPRO nitrogéntrágyák osztottan tartalmazzák a N hatóanyagot, gondolva a gyors tápanyagfelvételre és a fokozatos feltáródásra a növények hatékony „etetése” és a veszteségek csökkentése érdekében. A termékek megadják a növény számára mindazon tápelemeket (S, Mg), amelyek elengedhetetlenek a nitrogén beépüléséhez. A nitrogén beépülését a hatóanyagok komplexitásán kívül a nemzetközi szabadalom alatt álló NPRO® biostimulátor segíti. A kémhatás korrigálására a SULFAMMO NPRO trágyák talajjavítót is tartalmaznak.

Ezek a pluszok mind hozzájárulnak a SULFAMMO NPRO termékek hatásának javításához. Használja a megfelelő SULFAMMO NPRO terméket gabonafélék vagy repce fejtrágyázásához, illetve a tavaszi kultúrák nitrogéntrágyázásához kultivátorral kijuttatva!


Hívja szaktanácsadóját, aki segít az Ön gazdálkodási viszonyainak megfelelő technológiai megoldások megtalálásában és a termékek kiválasztásában. (Szaktanácsadóink elérhetőségét megtalálja honlapunkon.)

Bővebben: www.timacagro.hu

Raj Péter

termékmenedzser
+36 20 983 47 05