(K.Á.) Nálunk az integrált területeken folytatott termelés minősége legalább olyan fontos, mint a saját földjeinken. Meg is szokták tőlünk, hogy olyan szolgáltatók vagyunk, akik korrekt információval látják el a partnereiket, és a különféle gyomproblémák megoldására mindig ismerik a legújabb technológiák nyújtotta lehetőségeket.

A kukoricában a magról kelő kétszikűek mellett elsősorban a mezei acat és a fenyércirok okoz gondot. Mi a pre- ill. a korai poszt gyomirtás mellett tettük le a voksunkat, és előszeretettel használjuk a mezotrion hatóanyagot is tartalmazó szereket. Ahol viszont előfordul a fenyércirok, ott felülkezeljük a területet Monsoon1-nal.

A PythonTM-os kezelést (Click Combi2-val és Polyglycollal tankkeverékben) 2012 május elején, optimális kukorica fenológiánál és gyomfejlettségnél végeztük el. A főbb gyomok a kakaslábfű, a muhar félék, a disznóparéj, a csattanó maszlag (ebből töménytelen mennyiség), a libatop, a parlagfű, a szerbtövis voltak.

A kezelés látványos és gyors eredményt hozott. 5 nap múlva már elszáradó gyomokat lehetett látni. A mellékelt fotón látható, hogy a szőnyegszerűen borító csattanó maszlag problémája is megnyugtatóan rendeződött. A kezelés után 2 nappal kaptunk 35 mm bemosó csapadékot, így az erős gyomnyomás ellenére sem kellett felülkezelnünk.

Úgy gondolom, jól be fog jönni a cégnek ez a Python-os technológia. A látottak alapján minden olyan területen megoldást jelenthet, ahol nincs rizómás fenyércirok. Erre garancia a jó tartamhatása és a rendkívül gyors hatása.

TM a Dow Chemical Company vagy a Dow leányvállalatának márkaneve
1a Bayer védjegye; 2az Oxon védjegye


Próbálja ki Ön is!

További információ a Dow AgroSciences honlapján >>>

Ajánljuk figyelmébe a Dow AgroSciences Hungary rendezvényéről készült Agroinform videótudósítást is: