"2803 kiállítóval és 450.000 látogatóval, amiből több mint 100.000 Németországon kívülről érkezett, az Agritechnica tovább erősítette szerepét, mint a világ vezető mezőgazdasági és gazdasági gép találkozója" - mondta Dr. Reinhard Grandke, a DLG vezetője, a rendezvény november 18-i zárónapján. "Az innovációk, amiket bemutattak az Agritechnicán, melynek idei fő témája, a "Zöld Jövő - Okos Technológia", lehetőségeket biztosítanak, hogy elérjünk egy feltartható termelési hatékonyság növekedést, aminek célja, hogy növeljük a hatékonyságot, miközben a megőrzi az erőforrásokat. Itt a digitalizáció az innováció hajtórugója."

A következő éves konklúziók vonhatóak le:

1. A külföldi kiállítók száma 60 százalékkal emelkedett
2803 kiállító, 53 országból, köztük a világ vezető gyártói mutattak be traktorok, mezőgazdasági gépek, eszközök, alkatrészek és kiegészítők széles választékát. A külföldi kiállítók aránya, 60 százalék, még sose volt ilyen magas. A tény, hogy idén első alkalommal olyan Dél-ázsiai gyártók is részt vettek, mint a Mahindra és Mahindra, azt bizonyítja, hogy az Agritechnica továbbra is vonzó.

2. Egyedülálló látogató szám
Az utolsó nap adatai alapján az Agritechnica 450.000 látogatót fogadott ebben az évben, ismét elérve ezzel a 2015-ös csúcsot. Kérdőívek bizonyítják, hogy a látogatók elégedettek voltak az esemény nyújtotta lehetőségekkel arra nézve, hogy a témában való ismereteiket bővíthessék.

Márkák széles választéka várta a látogatókat – Fotó: Agroinform.hu

3. Vegyes közönség
Bár a résztvevők jelentős része Németországból érkezett, külföldi látogatók népes tábora is ellátogatott az eseményre. Legnagyobb arányban Hollandia képviseltette magát, őket követte Dánia, Svájc, Ausztria és Olaszország, de nőtt a látogatók száma Észak-Amerikából, Kelet-Európából, Ázsiából és Afrikából is. Emellett az idei rendezvényen jelentősen emelkedett a mezőgazdaságban érintett politikai szereplők aránya is.

4. Nőtt a befektetési hajlandóság is
Ugyancsak a látogatók által kitöltött kérdőívek árulkodnak arról, hogy növekedett a résztvevők befektetési kedve, tehát optimistán állnak helyzetükhöz. A vendégek nagy százalékban terveznek befektetni cserébe, vagy bővítésbe az elkövetkező két éven belül.

5. A növényvédelem kiemelt helyet kapott
Elektronikus és szenzoros megoldások egyre növekvő szerepet kapnak a mezőgazdasági innovációk terén és ez az Agritechnicán is nyilvánvalóvá vált. A résztvevők kiemelkedő érdeklődéssel fogadták a különböző GPS vezérlőket, valamint drone-okat és a felsorakoztatott robot technológiákat.

Az idei Agritechnicával kapcsolatos egyéb cikkek, videók megtalálhatóak alábbi oldalunkon!