Az olajos magvú növények iránti kereslet várhatóan hosszabb távon is fennmarad a világpiacon, ezért mindenképpen érdemes termeszteni. A repce hibridek szerepe a magyarországi termesztésben is egyre inkább előtérbe kerül. Előnyük jól ismert: rugalmasság a tőszámban, gyorsabb kezdeti fejlődés, jó stressztűrő képesség és télállóság, nagyobb elágazódó képesség, összességében magasabb termőképesség. A hibridek szerepe felértékelődik a szélsőségesebbé vált időjárási körülmények között is.

A szükséges agrotechnikai folyamatok, azaz az intenzív technológia biztosítják a magas termést. Ennek elemei a következők: jó elővetemény, kiváló magágy, megfelelő tőszám (30-50 növény/m2), hibridek használata, gyomirtás, gondos növényvédelem és optimális tápanyag ellátás.

Az Euralis hibrid kínálata ideális választás a magas termés eléréséhez! Választékunk a következő:

Az ES Natalie vezető termékünk a korai éréscsoportban. Alacsony növésű, a magasabb tőszámokat jól tolerálja, pergésre kevésbé hajlamos. Kiemelhető Alternaria, Sclerotinia és Phoma toleranciája.

Az ES Neptune kiváló termőképességű korai hibrid, kezdeti fejlődése kiemelkedő, betegség ellenállósága nagyon jó. Magas fehérje termése emelhető ki.

A középérésű csoportban az ES Mercure a vezető hibridünk, melynek stabilan magas a termőképessége, igen jó a betegség ellenálló képessége (Sclerotinia, Phoma, Cylindrosporium), és rendkívüli elágazási hajlama átlag feletti. Kiemelhető még szárszilárdsága, és alacsony glükozinolát tartalma. Az állomány egyöntetű, a tőhiányokat és az alacsony tőszámot kiválóan kompenzálja.

A középérésű csoport elején érik az ES Danube hibrid. Termőképessége magas, Phoma és Sclerotinia ellenálló képessége kiváló. Nagy zöldtömeg és magas fehérje termés jellemzi.

A középérésű ES Artist hibridet jó elágazódó képesség, valamint Phoma és Alternaria ellenállás jellemzi. Minden termőhelyre ajánlható. Ár/érték aránya rendkívül kedvező.

Összefoglalva az Euralis hibridek erősségei: az igen jó kezdeti fejlődési erély, a fagytűrés, a sok elágazás, a magas hozam, és a jó betegség ellenállóság.

A jövedelmező repcetermesztéshez válassza az Euralis hibrideket!

Vessen, hogy aztán pihenhessen!

Összesen 20 db utazási utalvány (3 nap, 2 éjszaka, 2 fő részére, színvonalas szállodákban, szállás, reggelivel és ajándék szolgáltatásokkal, amely felhasználható Magyarországon és Európában több mint 220 helyen, amely érvényes 2014. december 31-ig)

A beküldők közül az első 10 legtöbbet vásárló automatikusan megkapja az utazási utalványt, míg a többi résztvevő közül további 10 szerencsés nyertes ajándéka lesz egy-egy utalvány.

A játék részleteiről IDE kattintva tájékozódhat!

Az EURALIS repcekatalógusa IDE kattintva közvetlenül is letölthető.


Csigó György Tamás
termék-, marketing menedzser
www.euralis.hu